15 mód, ahogyan plusz bevételed lehet 2021-ben

15 mód, ahogyan plusz bevételed lehet 2021-ben

Címlap / Életmód / 15 mód, ahogyan plusz bevételed lehet 2021-ben / 2. oldal

8. Tárgyalj a szolgáltatóiddal!

Régóta van mobil- vagy tévéelőfizetésed? Hívd fel a szolgáltatódat, és kérdezd meg, van-e most valami kedvezőbb ajánlatuk, olcsóbb csomagjuk! Lehet, hogy még egy jobb ajánlatot is kapsz alacsonyabb áron!

9. Add el a régi könyveket!

Vannak könyvek, amiket újra és újra elolvasunk, de vannak, amelyek egyetlen olvasás után – vagy éppen olvasás nélkül – csak a polcon porosodnak. Ezeket is jó pénzért eladhatod akár egyesével, akár csomagban egy antikváriumnak.

Régi könyvek eladása
istockphoto

10. Kínálj hirdetési felületet!

Akár az autódon, akár a házad vagy kerítésed felületén kínálhatsz reklámfelületet, amit a vonatkozó szabályok betartásával bérbe adhatsz, és így akár folyamatos bevételed lehet.

11. Használd a pontgyűjtő kártyákat!

Ha rendszeresen vásárolsz valahol, például mindig ugyanabba az élelmiszerboltba jársz, érdeklődj a pontgyűjtő vagy törzsvásárlói kedvezményeikről, és használd ki őket!

Plusz kereseti lehetőségek
filadendron/istockphoto.com

12. Add el a képeidet online!

Ha elég jó fényképet készítesz, akkor az interneten akár pénzt is kereshetsz velük. A Shutterstock, az Alamy és a 123RF fizet neked, akárhányszor letölti valaki valamelyik fotódat.

13. Nézd meg, jogosult vagy-e valamilyen támogatásra!

A gyerekeseknek, lakásfelújítóknak, költözőknek vagy építkezőknek különféle kedvezmények, támogatások állnak a rendelkezésére, de ezekről nem mindig tud mindenki. Nézz utána, hogy kínálnak-e neked valamilyen anyagi segítséget vagy visszatérítést akár állami, akár kerületi szinten!

14. Fizesd ki a drága hiteleket, mielőtt megtakarítani kezdesz!

Fontos, hogy mindig legyen valamennyi vésztartalékod, de ha van egy kedvezőtlen hiteled, először azt fizesd ki, és csak utána koncentrálj a nagyobb megtakarításokra! Ellenkező esetben csak pénzt dobsz ki az ablakon, hiszen a hiteled kamata jóval magasabb lesz, mint a kamat, amit a lekötéseid után kapsz.

15. Mondd le a nem használt előfizetéseidet!

Tartalomszolgáltatók, újságok, játékok vagy bármi más – ha nem okoz már örömet, vagy nem használod ki, ne fizesd csak azért, mert egyszer beállítottad a kártyádon, aztán pedig elfeledkeztél róla!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást