15 mód, ahogyan plusz bevételed lehet 2021-ben

15 mód, ahogyan plusz bevételed lehet 2021-ben

Címlap / Életmód / 15 mód, ahogyan plusz bevételed lehet 2021-ben

1. Nézd át a ruháidat!

Évente egyszer egyébként is érdemes tartani egy gardróbrendezést: a még kiváló állapotú, esetleg alig hordott holmijaidért, amik valamiért mégsem váltak be neked, jó árat kaphatsz az olnine piactereken, és még hely is szabadul fel a szekrényedben.

2. Add el a gyerekjátékokat!

Ahogyan a gyerekek nőnek, mindig újabb és újabb, az életkoruknak megfelelő játékokat kapnak, a korábbiakat viszont megunják, vagy egyszerűen csak nem érdekesek már nekik. Add el azokat a játékokat, amelyek már csak a helyet foglalják, a kamasz gyereked nem fog már a zenélő labdájával játszani!

Gyerekjátékok eladása
istockphoto

3. Készíts kiegészítőket!

Tudsz gipszet önteni, gyöngyöt fűzni vagy éppen babasapkát horgolni? Készíts egyedi kiegészítőket, és áruld őket online! Ha ügyes vagy, fogadhatsz akár egyedi megrendeléseket is, amelyekért egy kicsit nagyobb árat is kérhetsz!

4. Adj ki egy lakásrészt!

Legyen szó egy fölösleges szobáról, a pincében lévő tárolóról vagy padlásról, garázsról, egy ingatlanrész kiadása rendszeres bevételt hozhat. Természetesen mindig tájékozódj a társasház és/vagy a település ide vonatkozó szabályzatairól és arról, hogy mennyi adót kell fizetned az így szerzett bevételed után. Lehet, hogy egy lakrész leválasztása még befektetést is igényel, ebben az esetben kalkuláld ki, hogy mennyi idő alatt térül meg a pénzed.

5. Add bérbe a lakásodat fotózásokra!

Ha nem szeretnéd, hogy valaki beköltözzön, egy-egy szobát néhány órára is bérbe adhatsz fotózások vagy filmforgatások helyszínéül. Ha van valami építészetileg érdekes dolog a helyiségben, vagy kimondottan jók a fények, nagyobb eséllyel ki tudod adni és magasabb bérleti díjra is számíthatsz.

Szoba kiadása fotózásra
istockphoto

6. Indíts blogot!

A blogokon megjelenő hirdetések után bevételhez juthatsz –  ehhez persze fontos, hogy elegendő olvasód legyen. Találj ki egy témát, ami érdekel, amiről szívesen írsz, és ami másokat is érdekelhet, és publikálj rendszeresen!

7. Termessz zöldséget és gyümölcsöt!

Tudtad, hogy mennyi mindent meg tudsz termeszteni akár egy balkonládában is? Néhány tő eper vagy paradicsom elültetésével máris spórolhatsz majd kicsit a tavaszi bevásárlásokon, ráadásul saját magad termesztette finomságokat ehetsz!

VIDEO A 3 legszebb party smink 2024-re

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»