Pizza a tenger alatt, óvszer a vázában: a világ legfurább éttermei

Pizza a tenger alatt, óvszer a vázában: a világ legfurább éttermei

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Pizza a tenger alatt, óvszer a vázában: a világ legfurább éttermei

Némelyikben nagyon szívesen foglalnánk asztalt, másokban… Nos, biztosan megnéznénk őket, de hogy mennyire hoznák meg az étvágyunkat, abban nem vagyunk biztosak. Te ennél például WC-csészéből fagylaltot? A világ legfurább éttermeinek egyikében ezt is megteheted, ha ahhoz van éppen kedved.

Red Sea Star vízalatti étterem, Eilat, Izrael

Figyeld a halakat, amint téged figyelnek, amint halat eszel. Oké, nem hangzik éppen etikus dolognak, de a Vörös-tenger alatti, hatalmas ablakokkal felszerelt étteremben egészen elképesztő elfogyasztani bármit, miközben a tengeri élővilágot csodálod magad körül. Ha attól jobban érzed magad, rendelj pizzát, de ebben az egészen extrém étteremben mindenképpen felejthetetlen élmény elfogyasztani, akármit is eszel.

Cabbages and Condoms, Bangkok, Thaiföld

A káposztához és óvszerhez címzett vendéglő egy fogamzásgátlási és AIDS-megelőzési aktivitsa tulajdonában áll, és a vendégeknek a vacsora után mentolos cukorka helyett óvszert kínálnak. Az éttermet Meechai Viravaidya, a thaiföldi AIDS-ellenes küzdelem vezetője és a Népesség- és Közösségi Fejlesztési Szövetség igazgatója indította. Meechai annyira ismert az óvszerhasználat előmozdításáról, és így az AIDS terjedésének lelassításáról, és hogy Thaiföldön az óvszereket Meechais néven ismerik.

Az étteremből származó nyereség Meechai AIDS-megelőzési programjaihoz használja fel, ami kétségtelenül nemes cél, de maga az étterem azért így is elég bizarr.

Akárhová nézel ugyanis, mindenhol óvszert fogsz látni: kondom lóg a fákról, azt húztak az asztali lámpákra és a vázákban lévő virágokra is. Nem tudjuk, hogy ez mennyire étvágygerjesztő látvány, de állítólag a kaja egyébként nagyon jó.

New Lucky Étterem, Ahmedabad, India

Az Ahmedabad belvárosában található kávézó-büfé híres a tejes teájáról, vajas tekercseiről, és a sírokról az asztalok között.

Igen, jól olvastad, a kávédat itt az örökkévalóságig nyugvókkal oszthatod meg, de a teljesen más kulturális beágyazottság miatt ez senkinek nem okoz gondot, sőt az étterem tulajdonosa úgy véli, a sírok, melyekre az étterme épült, szerencsét hoznak neki.

A hely másik látványossága a falon lógó festmény, amit a világhírű képzőművész, M.F. Husain készített, aki maga is sok időt töltött az étteremben, és maga ajándékozta a képet a tulajdonosnak. Állítólag sokan tettek már ajánlatot rá, de az étterem tulaja továbbra is azt mondja, hogy a kép nem eladó.

Modern Toilet Étterem, Taipei, Taiwan

Míg a legtöbb étteremben a legrosszabb asztalnak számít az, ami a mellékhelyiség közelében van, itt minden asztal a WC mellett van – szó szerint, ugyanis a WC tematikájú étteremben a vendégek porcelán császéken üldögélve fogyaszthatják el az ételeiket. Az ételeket kis, WC-formájú csészékben vagy ágytálakban szolgálják fel, a csokifagyit pedig külön formázzák, hogy olyan alakja legyen, mint… Inkább le sem írjuk. Szerintünk kitaláltad.

Zsiráf Major, Kenya, Nairobi

A népszerű turistacélpont legizgalmasabb látványossága nem az épület gyönyörű homlokzata, de még nem is a lenyűgöző belső tér, hanem az udvarban lakó Rotchild-zsiráf horda. Az egyik leginkább veszélyeztetett alfaj egyedeiből becslések szerint már csak olyan 1 500 példány él vadon, de itt jó esély van rá, hogy miközben a salátádat majszolod, egy pompás példány bekukucskál az ablakon. Az étterem körüli parkban általában egyszerre 10 zsiráf lakik, az utódokat pedig, ha elég idősek lesznek, vissza szoktatják a vadonba, ezzel is elősegítve a pompás, ám rendkívül veszélyeztetett állatok fennmaradását.

Kép: Artofsafari.travel

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást