A pitypang a vidámság és a szabadság megtestesítője. Bár sokan megmagyarázhatatlan módon csúnyának találják, és káros gyomirtókkal próbálnak megszabadulni tőle, valójában egy értékes növényről van szó, amely számos egészségügyi előnnyel büszkélkedhet, és több remek dolgot is készíthetsz belőle. Ha tehát legközelebb látsz egy csokor pitypangot a közeledben, a legjobb, amit tehetsz, ha felszeded és a saját vagy a környezeted javára fordítva feldolgozod. A pitypang virágát különösen nagyra becsülik az enyhe fájdalomcsillapító tulajdonsága miatt, így kiválóan kiegészíti a fájó izmokra és egyéb külső fájdalmakra kifejlesztett termékeket. Hagyományosan az érdes, repedezett bőr gyógyítására szolgáló készítményekben is megtalálható. Ami pedig szintén remek hír, hogy számos olyan dolgot készíthetsz belőle, ami neked és a családodnak is jó és hasznos.
3/5 Pitypangecet
A pitypang tele van olyan ásványi anyagokkal, mint a kalcium, a kálium, a magnézium és a vas, amelyek kinyerésének a legjobb módja, ha ecetet készítesz belőle. Ehhez a projekthez gyűjts össze friss pitypangvirágokat és leveleket, öblítsd le őket jól, és tölts tele velük egy üveget úgy, hogy ne túl szorosan helyezkedjenek el benne. Ezután önts almaecetet a friss növényekre egészen addig, amíg az üveg meg nem telik. Takard le az edény tetejét viaszpapírral vagy műanyag fóliával, majd tedd rá a fedőjét. Helyezd a lefedett üveget egy sötét szekrénybe, és időnként megrázva tárold ott 4-6 hétig. Ezután szűrd le, és kész is a pitypangecet, amiből csípések enyhítője, fáradt izmok kezelője és egy házi vinaigrette alapanyaga is lehet.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!