7 pikáns boldogság tipp tiniknek

7 pikáns boldogság tipp tiniknek

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 7 pikáns boldogság tipp tiniknek

A szerelem új magasságokba repíthet és mélységekbe taszíthat – nemcsak tinédzserkorban. Olyankor viszont akkora erővel sújtanak le az addig ismeretlen érzelmek, hogy jobb, ha felkészülsz rájuk egy kicsit elméletben. Vagy ha te már túl vagy ezen, akkor a tippjeinkkel segítesz a tesódnak, a gyermekednek; akinek éppen kell.

Ne siesd el!

Vannak, akik már az általános iskolában belevágnak a randizásba, mások még az érettségi közeledtével sem. Mindkét eshetőség normális, és nincs olyan, hogy mikor „illik” elkezdeni

Charles Wibbelsman kamasz-orvostani szakértő szerint ilyenkor a legfontosabb, hogy valamennyire már ismerd önmagad, a saját igényeidet. Semmi gond nincs, amennyiben még nem állsz készen a dologra: addig is töltsd a szabadidődet azzal, akivel és amivel jólesik!

Keresd a kölcsönösséget!

A viszonzatlan érzelmek sajnos ahhoz vezetnek, hogy a tiniként valószínűleg amúgy sem túlcsorduló önbizalmad még tovább csökken. Valami rosszat tettél? Nem állt rajtad elég jól a nadrág? Próbálj meg legyinteni, ha ilyen kérdés merül fel benned, és lépj tovább! 

Egy viszonzott érzelmeken alapuló kapcsolatban kölcsönösen tisztelitek egymást, és nagyon jól érzitek majd magatokat együtt. A szerelem erről szól, nem pedig az egyoldalú epekedésről.

Tudd, mikor kell továbblépni!

Ha már sikerült eljutni a kölcsönös szimpátiáig, majd a viszonzott érzelmekig, előbb-utóbb felvetődhet a kérdés: mit tegyél, ha úgy érzed, hogy a kapcsolatotokkal valami nem oké

„Amikor nem kapod meg a barátodtól, amit szeretnél, egyszerűen szakíts!” – tanácsolja Danielle Greaves, a cambridge-i Tanácsadó Központ munkatársa. „Most fáj, de muszáj túllenned ezen” – teszi hozzá.

Beszéljetek a Facebookról!

A közösségi média egészen új dimenziót ad az emberi kapcsolatoknak. Ha folyton kiposztoljátok, hogy együtt jártok valamerre, sőt még a párkapcsolati státuszotokat is frissítitek, ne csodálkozzatok rajta, hogy témaként szolgáltok majd az ismerőseiteknek. 

A boldogságot nyugodtan osszátok meg a többiekkel, ha úgy érzitek – de vegyétek figyelembe, hogy bizonyos dolgok nem tartoznak a nagyvilágra.

Ne engedj a nyomásnak!

A nyomásgyakorlás semmilyen emberi kapcsolatban nem tekinthető normálisnak, a szerelemben pedig pláne. Márpedig a tinik többsége bevallja, hogy érzett már nyomást a párjától olyan dologra, amire nem állt készen.

Kerüld el az olyan helyzeteket, amelyekben a pasid többet várhat, mint amennyit adni szeretnél, valamint válassz olyan partnert, aki korban közel áll hozzád – így valószínűleg hasonlóak az igényeitek is.

Hagyd bimbózni a szerelmet!

Bocs a nyálas kifejezésért, de szerintünk ezt olyan szép így mondani! A szerelem nemcsak egy érzelem, hanem egy folyamat is egyben. Az édes felismeréssel kezdődik, hogy valami motoszkál benned, és tulajdonképpen sosincs vége – aki iránt érzel valamit, örökre ott marad az emlékeidben. Mint ahogy a párkapcsolat kialakítását, annak a fenntartását sem kell elsietned. Az érett szerelem ugyanis csak erősebbé válik az idővel.

Kérj segítséget, ha kell

A szerelemnek vannak olyan testi-lelki aspektusai, melyekről biztosan jólesne egy tapasztaltabb emberrel beszélgetni. Ha a szüleid előtt ciki felhozni a témát, szemelj ki egy másik felnőttet a családban erre a célra! 

Ne feledd, hogy egészségügyi témákban bármikor fordulhatsz a minden városban elérhető tinédzser ambulanciákhoz, lelki gondok esetén a segélyszolgálatokhoz, hosszú időn keresztül fennálló bizonytalanság esetén pedig szakképzett pszichológushoz. Segítséget kérni és elfogadni nagyon is felnőttes dolog

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást