Perui túra kalandoroknak

Perui túra kalandoroknak

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Perui túra kalandoroknak

Kiszakadni a mókuskerékből

Sokszor érezzük azt, hogy kiszakadnánk a mindennapokból és valami igazi kalandba vágnánk a fejszénket. A kalandozás mindenkinek mást jelent. Van, aki valamilyen kulturális programban éli meg a szabadságát, van, aki a gasztronómiában talál örömet, és sokan akadnak olyanok is, akik az utazások szerelmesei.

Hazai viszonylatban is számtalan gyönyörű hely tárja ki kapuit a kirándulók számára, de az igazán nagy kalandokat kedvelőknek a távolabbi úti célok lehetnek vonzóak. Már maga az utazással töltött idő is különleges lehet, ha egy jó társaságba keveredünk.

A WanderWell által szervezett perui túra vonzó lehet azok számára, akik valami igazán különlegesre vágynak. A program indulásának első estéjét máris Limában, Peru fővárosában tölthetjük. 

Perui túra kalandoroknak

Az igazi izgalmak a második naptól kezdődnek, amikor egy repülőút Arequipába vezet minket. Olyan épületeket tekinthetünk meg, mint a Katedrális vagy a Santa Catalina kolostor. A harmadik és negyedik napon egy kétnapos túrán vehetünk részt a Colca kanyonban. A meredek sziklafalak és kanyargó ösvények pazar kilátáshoz vezetnek, és még egy termálfürdőzésben is részünk lehet. 

Az ötödik napon Cusot látogatjuk meg, és olyan látnivalókhoz érkezünk, mint a Plaza de Armas, a Katedrális, a 12 sarkú kő, a Coricancha Nap Temploma és a San Blas negyed. A hatodik napon a település környéki inka örökségeket járhatjuk körbe. A következő három napot Salkantay trekkinggel töltjük. Ez a többnapos hegyi túrázás olyan csodákat rejt magában, mint a Machu Picchu és a Humantay tó.

A Machu Picchu az UNESCO világörökség részét képezi, így kihagyhatatlan minden túrakedvelő számára, a tizedik napon teljesen körbejárhatjuk a területet. Egészen a tizennegyedik nap végéig olyan további varázslatos helyeket nézhetünk meg, mint Moray és a Szivárvány-hegy. A túra végén Cuzcóról Limába repülünk, beszerezzük a szuveníreket, és Magyarország felé vesszük az irányt.

Bárki számára elérhető

A szervezett túrák bárki számára elérhetőek, hiszen a csoportos utazás miatt a szervezők egyedi kedvezményekhez jutnak hozzá. A perui túra nagyszerű választás lehet azok számára, akik hosszabb, izgalmas utazást terveznek és valami újra vágynak. Ezek a remek utazások szuper ajándékötletek is lehetnek, ha valami igazán különlegessel lepnénk meg egy hozzánk közel álló személyt.

Peru különleges természeti kincsei és az inka birodalom romjai garantáltan olyan élményt nyújtanak, amire egész életünkben szívesen emlékezünk vissza. Különleges helyszín, különleges embereknek.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást