Pénz és szerelem. Ütik egymást?

Pénz és szerelem. Ütik egymást?

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Pénz és szerelem. Ütik egymást?

Most költöztetek össze? Vagy nemsokára aktuális lesz az összebútorozás? Szinte mindent tudsz róla, de nem is sejted, hogy hol áll anyagilag? Mit érdemes tisztáznod, mielőtt összekötöd vele az életed?

Sokan nem vagyunk tisztában azzal, hogy mire is számíthatunk az anyagiak terén. A legjobb persze, ha az összeköltözés után is el tudjuk különíteni az anyagiakat, azonban a közös rezsi és bevásárlások során ez sokszor lehetetlen. 

Mégis mit tehetünk, hogy elkerüljük a kellemetlen meglepetéseket? Mindenképpen érdemes tisztáznunk a dolgokat, hiszen nem szerencsés több év után szembesülni azzal, hogy a párunknak olyan tartozása van, amiről sejtésünk sem volt. Mit tehetünk?
  Játszunk nyílt lapokkal!

Valószínűleg már van valamiféle képünk a társunkról, hogy milyen típus. Általában a személyiségjegyekből, vagy a mindennapi életből könnyű következtetéseket vonhatunk le azzal kapcsolatban, hogy költekező, vagy spórolós típus. Azonban ennél nem árt többet tudnunk, ha már valamilyen szinten összekötjük valakivel az életünket.

A legkönnyebb ezt úgy megoldani, ha mi tisztázzuk, hogy hányadán is állunk, számoljunk be a hiteleinkről és a megtakarításunkról is, így ő is valószínűleg megosztja majd velünk, hogy hogyan is áll a pénzügyeivel. Sokszor kellemetlennek érezhetjük az ilyen beszélgetéseket, de jobb ha tudjuk, hogy hasznosabb ezen a kapcsolat és az összeköltözés elején átesni, minthogy csak később szembesüljünk a kellemetlen következményekkel.   Ki mennyit?

Általában az egyik fél többet keres, mint a másik, kellemetlen lehet számodra vagy számára, ha mindenből ennek ellenére ugyanannyit kell vállalni, ez akár még a legnagyobb szerelmet is megkeserítheti. Tisztázzátok, hogy ki mennyit keres egy hónapban és kinek milyen állandó kiadásai vannak, ne feledkezzetek meg a közös kiadásokról sem, így könnyen átláthatjátok, hogy mire és mennyit kell költenetek ahhoz, hogy az anyagiak ne okozzanak gondot a kapcsolatotokban.

Bármi nem tetszik, érdemes még az elején szóvá tenned, azonban figyelj arra, hogy ezt hogyan teszed, hiszen nem érdemes számon kérned tőle, hogy hová teszi azt a pénzt, amit megkeres, inkább célozz rá, vagy vezesd rá a gondolataidra, így nem érzi majd azt, hogy elszámoltatod.   Komolyabb kapcsolat…

Mindenképpen érdemes még az eljegyzés során vagy a házasság elején egyeztetni. Akartok közös bankszámlát, vagy mindenki marad a sajátjánál? Mire akartok spórolni? Saját lakásra vagy egy új autóra? Ezeket mind-mind érdemes átgondolnotok, így elkerülhettek számos veszekedést és konfliktust, ha már az elején tisztázva vannak a dolgok. Vágj bele bátran a beszélgetésbe, azonban mindig ügyelj arra, hogy ez tényleg megbeszélés legyen és ne a másik fél számon kérése.

VIDEO A sminkes titkos karácsonyi sminkje

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!