A Pentagon elismerte az ufók létezését, a flamingók pedig szociális életet élnek. 10 fontos fejlemény, amit elhanyagoltunk a járvány miatt

A Pentagon elismerte az ufók létezését, a flamingók pedig szociális életet élnek. 10 fontos fejlemény, amit elhanyagoltunk a járvány miatt

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / A Pentagon elismerte az ufók létezését, a flamingók pedig szociális életet élnek. 10 fontos fejlemény, amit elhanyagoltunk a járvány miatt

Az elmúlt hónapokban csak a járványról szólt minden, pedig eközben is történtek pozitív és érdekes események a világban. Az alábbi tíz fejleményt elhanyagoltuk, mert hírük elveszett a koronavírus miatti pánikban, pedig érdemes észben tartani ezeket a fontos pillanatokat.

A Pentagon elismerte, hogy léteznek ufók

Persze ezt így szó szerint nem jelentették ki, de az Amerikai Haditengerészet nyilvánosságra hozott három felvételt, amin „azonosítatlan repülő jelenségek” láthatók. A videón elképesztő gyorsasággal cikázó tárgyak szerepelnek és az ámuldozó pilóták hangja hallható. Ha belegondolunk, hogy az „UFO” annak a rövidítése, hogy „azonosítatlan repülő tárgy”, tulajdonképpen kijelenthetjük, hogy már hivatalosan is léteznek ufók. 

Kiderült, hogy a flamingók összetett szociális életet élnek

Egy öt éven keresztül folytatott kutatás arra a meglepő eredményre jutott, hogy a flamingók olyan összetett és magas szintű társadalmi rendszerben élnek, mint mi, emberek. Vannak stabil párkapcsolataik, barátaik és ellenségeik, ami a többi madárfajra egyáltalán nem jellemző.

Találtunk egy bolygót, ami akár egy újabb Föld lehet

A NASA Kepler-1649c-nek nevezte el az egyik vörös törpe csillag körül talált bolygót, melynek érdekessége, hogy mérete megközelítőleg akkora, mint a Föld és a hőmérséklete is olyan, mint itt nálunk. Ráadásul a naprendszer olyan területén helyezkedik el, ahol valószínű, hogy van folyékony víz, így akár emberi életre is alkalmas lehet. 

Kezd megtörni a Facebook és a Google mindenhatósága

Ausztrália az első ország ami kötelezővé teszi júliustól, hogy a kétóriás, a Facebook és a Google hirdetési részesedést fizessen a helyi média oldalaknak, melyeknek tartalmait használja. Reméljük, hamarosan máshol is elterjed ez a kezdeményezés. 

Kutatók kezdik megfejteni a játék univerzális nyelvét lovak és kutyák segítségével

Felfedezték, hogy miközben a kutyák és a lovak játszanak egymással, a két faj ugyanazokat a „játék-jeleket” használja: barátságosan nyitott száj, hempergés és még egymás arckifejezését is utánozzák, így egy lépéssel közelebb kerültünk a játék egyetemes nyelvéhez.

Bianca/pexels.com

Ausztrália biztonságosabbá vált

A járvány alatt sem a bűnözők, sem a rendőrség nem lazított, Ausztráliában ugyanis több éves munka után sikeresen számoltak fel egy kiterjedt pedofil-hálózatot. 16 embert tartóztattak le, akik ellen összesen 728 vádpontot állítottak össze, így az ausztrál gyerekek biztonságosabb országban élhetnek. 

Egy új kígyófaj a Harry Potter egyik karakteréről kapta a nevét

Egy indiai kutatócsoport fedezett fel egy eddig ismeretlen, zöld színű, üregi vipera fajt, melyet Trimeresurus Salazarnak neveztek el, a Harry Potter könyvek Salazar Slytherinje után. 

Nagy lépést tettünk a korallzátonyok megmentése érdekében

A Florida Aquarium az első intézet, ahol mesterséges körülmények között tudtak szaporítani törött kaktusz korallt. A korallzátonyok régóta pusztulnak világszerte, ezért ez fontos mérföldkő lehet a megmentésükben. 

A NASA 9 év után ismét embert küld az űrbe

A SpaceX új, Crew Dragon rakétája két embert szállít majd. Az elmúlt tíz évben csak orosz űrhajósok jutottak fel az űrbe, így Amerika újra űrnagyhatalom lehet. 

Ausztria zöldebbé válik

Osztrák szomszédaink ugyanis leállították utolsó szénnel működő erőművüket. Ugyan még több mint egy tucat gáz- és olajerőmű működik Ausztriában, de a terveik szerint 2030-ra azokat is leállítják és onnantól kezdve csak környezetbarát, megújuló energiát fognak használni. 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást