Mi van, ha egy pasi nem tud helyesen írni és mindez ismerkedésnél derül ki?

Mi van, ha egy pasi nem tud helyesen írni és mindez ismerkedésnél derül ki?

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Mi van, ha egy pasi nem tud helyesen írni és mindez ismerkedésnél derül ki?

Az első bökkenő

Tegyük fel, hogy teljesen beleéled magad az ismerkedésbe egy nagyon helyes, vicces és odaadó pasival. Minden tökéletesen működik, lenyűgöz már a kezdetek kezdetén, majd jön a feketeleves. Szerintem a mai társadalomban már elfogadott tény, hogy az ismerőseink körében nem használunk ékezetet üzenetváltáskor. Mégis, megtisztelő érzés, ha legalább egymás nevénél vesszük a fáradságot és használunk ékezeteket.

Az már egy elég rossz pont a pasinál, ha ő ezt mégsem teszi meg, mert lusta, vagy egyszerűen nem érdekli. Mindenféle kötekedés nélkül mondom, hogy ennyi tisztelet mindenkinek járna, még akkor is, ha őrült rohanásban van. Ez már lehet egy rossz pont nálunk, de talán ekkor még mindannyian elnézően olvasgatjuk a szerelmes üzeneteket.

Amikor viszont már kezd elszállni a rózsaszín köd, egyre több helyesírási hibával szembesülünk és elkezdjük megkérdőjelezni a pasi általános iskolás tudását is. Nem mintha senkinél ne lehetne homokszem a gépezetben, de jó lenne, ha felnőttként mondjuk a „muszáj” szó nem jelentene kihívást. Mégis, az esetek többségében gyakrabban látom pasik tollából így: „muszály”. Biztos van, aki erre egyáltalán nem érzékeny és simán túl tud lendülni a látványon, de szerintem vannak nők, akiket igenis zavar. De menjünk tovább és elemezzük ki, hogy mit feltételezünk azokról a férfiakról, akiknek a helyesírásukban van némi kivetnivaló:

Finn Hafemann/istockphoto.com

Oda a látszat, ha rossz a helyesírás

Félreértés ne essék! Mi nők is rengeteget hibázunk, nekünk sem jön össze mindig a helyesírás összes szabálya, de alapvetően nekünk erre talán nagyobb igényünk van. Nem temetünk egy kapcsolatot csak azért, mert valaki rosszul írt le egy szót, vagy nem használt vesszőt bizonyos szavak előtt. A csalódás akkor érhet minket, ha a pasinak egy mondaton belül nincsenek helyes szavai és szinte mindent rosszul ír le. Ilyenkor joggal érezhetjük, hogy egy iskolás kisfiúval van dolgunk, aki éppen gyakorolja a helyesírást, inkább kevesebb sikerrel.

A pláne az egészben, hogy saját és barátnős tapasztalataim szerint ez általában azoknál a férfiaknál történik, akik aztán a csillagokat is képesek lehazudni az égről és hatalmas, kreált történetekkel előállni, amivel lenyűgözhetik a nőt.

Mi ezt figyelmesen meghallgatjuk, kicsit el is varázsolnak minket, majd leírja, hogy: „Figy, lécci hoz egy kiss legvárt a boltbol a palacsintához.” Bármennyire is élvezetesen hallgattuk végig az Indiana Jones-féle kalandos történeteket, hirtelen Bronxban találjuk magunkat a helyi gengszter társaságában. Összeomlik egy kép, amit korábban felépítettünk magunkban és kétségeink lesznek a pasival kapcsolatban.

Vajon hol volt, mikor az általános iskolában a helyesírást tanították? Hogyan fog a gyerekeinknek segíteni a tanulásban? Vajon hogyan tud ilyen sikeres lenni a szakmájában, ha még egy összetett mondat leírása is problémát okoz számára? Nem a hibázással van a probléma, az a világ legtermészetesebb dolga. A nőkben ilyenkor sok minden megkérdőjeleződik, hiszen mi szeretjük a férfiakat erős, okos és intelligens emberként látni, utóbbinak pedig egyik meghatározó pontja a helyesírás. Ám soha nincs késő a tanuláshoz, így kellő szerelemmel akár mi is segíthetünk nekik.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást