Életmód / Receptek / Táplálkozás

Party falatok, amiket 10 perc alatt összedobhatsz, de mindenki odáig lesz értük

Minden buli lelke az étel: bármi legyen is az alkalom, ha vendégeket vársz, ezek a kínálható finomságok biztosan feldobják a hangulatot. Tökéletesek akkor is, ha a főétkezés előtt tennél valamit az asztalra, és akkor is, ha nem enni várod az embereket, de mégis kínálnád őket valamivel. Ráadásul ripsz-ropsz elkészítheted őket, így te lehetsz az év buliszervezője, és még a hajadat is lesz időd besütni!

Hot dog falatok

A virslit vágd falatka méretűre, egy csomagos leveles tésztát pedig metélj háromszög alakokra.

Ezekbe tekerd egyesével a hotdog falatokat, a tészta tetejét kend meg felvert tojássárgájával, majd előre melegített sütőben süsd a aranybarnára.

Míg elkészül, keverhetsz egy pikáns szószt ketchupból, mézből és egy kevés bbq-szószból, de mézes-mustáros, vagy snidlinges-tejfölös mártogatóst is kínálhatsz mellé.

 

Lágy sült sajt

Egy tepsibe fektess sütőpapírt, majd erre tegyél annyi camambert, ahány vendéget vársz. A sajtok tetejét szórd meg dióval és locsolj rájuk egy kanál mézet.

Tedd őket előmelegített sütőbe 10-15 percre.

A sütési idő lejárta előtt néhány perccel vedd ki őket és szórj rájuk valamilyen bogyós gyümölcsöt, majd rövid időre tedd még vissza őket a sütőbe. Azonnal, forrón tálald, és kínálj mellé pirítóst is.

Olvastad már?  Az 5 napos program, amivel végleg leszoksz a nasizásról

 

Gránátalmás szendvicsek

Egy bagettet szeletelj fel, fektesd a szeleteket egy tepsibe és told a sütőbe, amíg szépen megpirulnak. Közben egy brie sajtot vágj vékony szeletekre, egy gránátalmát pedig tisztíts meg.

Amikor a kenyérszeletek megpirultak, fektesd rájuk a sajtot, szórd meg őket a gránátalma bogyóival, locsold meg őket balzsamecettel és szórj rájuk friss petrezselymet.

 

Görög joghurtos szelet

Egy akkora tepsit, ami befér a fagyasztóba, bélelt ki sütőpapírral.

Két nagy pohár görögjoghurtot keverj el két evőkanál mézzel, egy teáskanál vanília kivonattal, egy csésze apróra vágott csokival és két csésze bogyós gyümölccsel.

A joghurtot simítsd a tepsibe, majd legalább egy órára tedd a fagyasztóba. A vendégek érkezése előtt csak vedd ki a tepsit – vigyázz, nagyon hideg lesz! – fordítsd ki belőle a fagyott joghurtot, húzd le róla a sütőpapírt és vágd falatnyi méretű darabokra.

 

Pizzás mártogatós

Egy doboz krémsajtot keverj el két evőkanál tejföllel és simítsd egy sütőálló serpenyő vagy tepsi aljára.

Egy nagy konzerv paradicsomsűrítményt keverj el egy zúzott fokhagymával, szárított és morzsolt bazsalikommal, oregánóval és sóval, majd ezt öntsd a krémsajt tetejére, és egyengesd el.

Olvastad már?  4 diy ízletes szendvicskrém, ha már unod a boltit

A paradicsomos réteget borítsd be reszelt sajttal és szalámi karikákkal, majd told a sütőbe, és süsd addig, míg a sajt aranybarna lesz. Tedd az asztal közepére, és kínálj mellé krékert vagy pirítóst mártogatni.

 

+1 Gyümölcsös puncs

Egy igazán villantós, koktélszerű itallal fogadni a vendégeidet legalább olyan menő dolog, mint szuper kajákkal kínálni őket.

Hogy ezt pillanatok alatt megtehesd, egy nagy tálba tegyél három csésze fagyasztott epret, két alaposan megmosott, karikákra vágott narancsot, majd az egészet öntsd fel szénsavas ásványvízzel, csavard bele egy lime levét és adj hozzá ízlés szerint málnaszörpöt.

Ha nem gond, hogy alkohol is kerül bele, akkor – szintén ízlés szerint – locsold meg ginnel is Az egészet tedd a hűtőbe, és ahogy a vendégek érkeznek, tegyél jégkockát a poharukba, majd merj nekik az előre elkészített italból.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást