Csak ezekben az esetekben nincs esélye egy párkapcsolatnak

Csak ezekben az esetekben nincs esélye egy párkapcsolatnak

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Csak ezekben az esetekben nincs esélye egy párkapcsolatnak / 2. oldal

Nincsenek szép emlékek

Amikor két ember boldog kapcsolatban él, a lakás különböző pontjain feltűnnek közös emlékek. Egy fotó az esküvőről, vagy egy kirándulásról, amire szívesen gondolnak vissza. Ők azok, akik az évfordulójukon együtt nosztalgiáznak arról, amikor alig pár hete ismerték egymást. Felidéznek olyan alkalmakat a múltjukból, amelyek jó érzéssel töltötték el őket. Épp ezért véli úgy Caroline Madden családterapeuta, hogy ezek rendkívül fontos indikátorai a közös jövőnek.

Ő minden terápia kezdetén megkéri a feleket, hogy meséljék el első találkozásuk történetét, és azt, hogyan szerettek egymásba.

Közben pedig árgus szemekkel figyeli a reakciókat, hiszen a nevetés, a könnyek, sőt még a düh is arra utal, hogy van a felek között szikra. Hogy emlékeznek még arra, milyen volt szerelmesnek lenni, és szeretnének ismét olyanná válni.

Néha azonban megesik, hogy valaki nem emlékszik már ezekre a részletekre, elfelejt egy-egy helyet vagy nevet, esetleg a mesélés során a párja rossz tulajdonságait emeli ki (akár a találkozás idejéből, akár aktuálisan). Ezek azok a párok, akik valószínűleg nem tervezhetnek már sokáig együtt, mert ha nincs szikra, a szerelem sosem fog visszatérni.

VIDEO Melyik színt utálod a legjobban?

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást