Párkapcsolati csapdák, amikbe könnyen beleeshetsz és benneragadhatsz

Párkapcsolati csapdák, amikbe könnyen beleeshetsz és benneragadhatsz

Címlap / Szerelem / Párkapcsolati csapdák, amikbe könnyen beleeshetsz és benneragadhatsz / 2. oldal

3. Nem ismeritek egymás szeretetnyelvét

Egy párkapcsolaton belül is folyton megerősítésre vágyunk, érezni akarjuk a párunk odafigyelését, ragaszkodását, kötődését. Ha kimondjuk, ha nem, ez így van. A szeretet kifejezésének módja azonban többféle lehet, és előfordulhat, hogy a párok nem beszélik egymás elsődleges szeretetnyelvét. Gary Chapman párkapcsolati szakértő szerint az elismerő szavak, a minőségi idő, az ajándékozás, a szívességek és a testi érintés az 5 szeretetnyelv. Ha ezeket végiggondolod, rájöhetsz, hogy nem jól kódolod és dekódolod a szeretet kifejezésének nyelvét. Te például az érintést éled meg a szeretet leglátványosabb megnyilvánulásának, a párod pedig a minőségi időt tartja fontosnak. Vagy mondjuk te több dicséretre vágysz, a társad pedig az ajándékozással tudja kifejezni, hogy milyen értékes vagy számára. Mindketten a saját szeretetnyelveteken kommunikáltok, miközben nem vagytok tisztában azzal, hogy a másiknak más az igénye.

4. Megszokásból unalom

A bejáratott kapcsolatokban gyakran arról panaszkodnak a nők a barátnőjüknek, hogy már nincs meg a kezdeti szenvedély, ugyanazok a szokások, rutinok. Ha belegondolunk, pont az a vágyunk, hogy legyen a szerelmünkkel közösen kialakított életünk, legyenek közös szokásaink. Aztán valahogy mégis többet akarunk. Hogy ne ragadjatok bele a rutinok okozta unalomba, vess be taktikákat! Például dugd el a kinyúlt mackót és a vágyölő „otthonra jó lesz” pólókat, és néha várd otthon a párod valami csinos szettben!

5. Ha megvan a szeretet, bármi megoldható, ha nincs, jobb elengedni

Ahol szeretet van, ott a felszín alatt lappangó problémák is megoldhatóak közös akarattal. Ha azonban már nincs meg a hűség, a közös célokért való küzdelem, akkor jobb tisztán látni. Ne ragadj bele perspektíva nélküli viszonyba, kapcsolatba!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást