Párkapcsolati csapdák, amikbe könnyen beleeshetsz és benneragadhatsz

Párkapcsolati csapdák, amikbe könnyen beleeshetsz és benneragadhatsz

Címlap / Szerelem / Párkapcsolati csapdák, amikbe könnyen beleeshetsz és benneragadhatsz

1. Félrekommunikálás, kommunikációs zavar

Minden jól működő kapcsolat alapja a kommunikáció. Bármilyen egyszerűnek is tűnik, rengeteg múlik azon, milyen módon, mikor és milyen stílusban beszélünk egymással. Párkapcsolati szakértők, terapeuták vallják, hogy a jól működő kommunikáció elengedhetetlen a boldog kapcsolathoz. A kommunikációs zavar, gyakori félrekommunikálás számos problémát generál.

Nem mindegy, mikor dobjuk be párunknak a kényes témákat, hogyan tálaljuk azokat, konstruktívak vagyunk vagy provokatívak. Nem várhatjuk el, hogy a párunk éppen olyan hangulatban legyen, mint mi, ki kell várni, melyik a legmegfelelőbb légkör a gondok, régóta felgyűlt sérelmek átbeszélésére. Vannak dolgok, amikről csak élőszóban szabad és érdemes beszélni, semmiképpen sem cseten. Látni kell egymás reakcióját, testbeszédét, tekintetét. A legkeményebb sérelmeket az szüli, ha nincs kommunikáció, valamelyik fél bezár, elzárkózik bizonyos dolgok átbeszélésétől. Meg kell találni az utat a másikhoz, mert hónapok, évek telhetnek el úgy, hogy a fontos dolgok nincsenek kimondva, kibeszélve.

Párkapcsolati csapdák, amikbe könnyű beleesni és beleragadnifocuspocusltd/depositphotos.com

2. Elfojtott düh miatti harag

Ha van egy sérelem, amit az egyik fél dédelget, mélyen megél, de nem érzi, hogy ki lenne kellőképp beszélve, meg lenne oldva, az kemény haragot szülhet. Például egy bántó megjegyzés, egy kimaradás, egy félreérthető üzenet valakitől, egy megalázó szituáció. Veszélyes méreg ez a kapcsolatnak – néha indokolatlanul tör elő, néha pedig újabb sebeket eredményez.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást