Parfüm kisokos: a megfelelő illat kiválasztása

Parfüm kisokos: a megfelelő illat kiválasztása

Címlap / Stílus / Test / Parfüm kisokos: a megfelelő illat kiválasztása

A parfümök alapvetően négy nagy csoportba sorolhatóak, ezek a következőek: virágos, keleti, fás és citrusos. Mindegyik más-más jellemzőkkel, tulajdonságokkal rendelkezik, amiket figyelembe kell venni a megfelelő illat kiválasztásakor. 

Virágos illatok 

Sokan vagyunk, akik szeretjük a virágok illatát, így nem meglepő, ha a parfüm rendelés során a virágos kategóriába sorolható parfümök kerülnek a kosarunkba. Mint, ahogy a neve is jól mutatja, ezeket az illatokat virágkivonatból készítik, leggyakrabban jázmin, ibolya, rózsa, orchidea és gyöngyvirág szerepel a receptúrában. Alapvetően a virágos illatok frissek és könnyedek, de több fajtájuk is létezik attól függően, hogy mennyire erőteljesek, kifejezőek. Jellemzően a romantikus, nőies illatok közé tartoznak, ideálisak lehetnek mindennapi viselethez, randevúkhoz, esküvőkhöz. 

Keleti illatok 

A keleti vagy másnéven orientális illatok is nagy népszerűségnek örvendenek, így a parfüm rendelés során sokan célirányosan ezek között nézelődnek. Fő alkotóelemük a különböző fűszerek, például a vanília, a fahéj és a pézsma, de lehetnek bennük egyéb összetevők is, amik a misztikus, rejtélyes keleti világra emlékeztetnek minket. Még akár szegfűszeg, bors, borostyán, kávé és csokoládé is szerepelhet az alkotóelemek között. Az összetevőket gyakran kombinálják illatos fákkal és édes gyümölcsökkel, ami nagyon különleges hatást eredményez.

Fás illatok 

A fás illatok alapját a különböző fafajták alkotják, leggyakrabban a szantálfa, a cédrus és az ébenfa kivonataival találkozhatunk. Ezek inkább a férfias, erőteljes, domináns illatok közé tartoznak, de a férfiak és nők körében is kedveltek. Önbizalmat, határozottságot közvetítenek, tökéletes választást jelenthetnek a mindennapi munkahelyi viselethez és a szabadidős tevékenységekhez egyaránt. 

Citrusos illatok 

A citrusos illatok nagyon üdék, frissek, élénkek, általában a citrom, grapefruit és narancs jegyek jelennek meg bennük, amik kiegészülnek például a bergamottal. Különösen a nyári hónapokban népszerűek, de sokan vannak, akik egész évben szívesen viselik magukon. A citrusos illatoknak kissé fanyar, erőteljes hatása van, ugyanakkor pozitív energiát, jókedvet közvetítenek. 

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást