Életmód / Receptek / Táplálkozás

Paradicsomos, rizses bárányleves

Hagyományos grúz bárányhús leves hagymával, paradicsompürével, rizzsel és friss fűszernövényekkel. Ideális tavaszi különlegességnek.

Hozzávalók:

– 0.5 kg bárány csülök, darabokra vágjuk. Báránybordából is elkészíthetjük.
– 3 közepes vöröshagyma, apróra vágva
– 2.2l víz
– 140g rizs
– 1/2 teáskanál frissen őrölt fekete bors
– 1 egész friss piros csilipaprika
– 3 evőkanál paradicsompüré
– 3 fokhagyma gerezd, aprítva
– só ízlés szerint
– 4 evőkanál friss koriander, apróra vágva
– 4 evőkanál petrezselyemlevél, apróra vágva
– 4 evőkanál friss kapor, felaprítva

Elkészítése:

1. Egy lábosba öntsünk kevés napraforgó olajat és tegyük bele a bárányhúst. Süssünk 10 perc alatt kérget a bárányhús köré, időközönként megkeverve. Adjuk hozzá a hagymát és pároljuk meg. Fedjük le az edényt és kis lángon hagyjuk 15 percig “izzadni” a húsokat, néha megkeverve.

2. Öntsük fel vízzel és forraljuk fel. Fedjük le és kis lángon főzzük még 45 percig, hogy a hús jól megpuhuljon. Adjuk hozzá a rizst és főzzük további 10 percig. Keverjük hozzá a csili paprikát, paradicsompürét, fokhagymát, sót és borsot. Főzzük lassú tűzön további 15 percig.

3. Adjuk hozzá a zöld fűszernövényeket (petrezselyem, koriander, kapor) és fűzzük még 2 percig. Forrón tálaljuk.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást