Paradicsomos, mozzarellás tepsis burgonya

Paradicsomos, mozzarellás tepsis burgonya

Címlap / Életmód / Receptek / Paradicsomos, mozzarellás tepsis burgonya

A szeleteket egyszerűen öntsük le egy tejes mártással és süssük aranybarnára! Az olvadt mozzarella és sült paradicsom fantasztikus a fokhagymával és bazsalikommal, a burgonyától pedig igazán jól talál.

Hozzávalók 4 személyre:

– 4 nagy burgonya főzve és szeletelve

– 150 g mozzarella szeletelve

– 2-3 paradicsom szeletelve

– 2 teáskanál szárított bazsalikom (vagy friss zöld még jobb)

– só, bors ízlés szerint

– 3 evőkanál vaj

– 2 evőkanál liszt

– 200 ml tej

Elkészítése:

1. Melegítsük elő a sütőt 160 C-ra. Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, keverjük el benne a lisztet és öntsük fel a tejjel. Keverjük simára és forraljuk 1 percig.

2. Egy tűzálló tálat rakjuk meg a burgonya, mozzarella és paradicsom szeletekkel. Szórjuk meg az egészet sóval, borssal és a bazsalikommal. Öntsük le a mártással.

3. Süssük az egészet kb. 30 percig, vagy ameddig aranybarna nem lesz.

VIDEO Így készíts pár perc alatt merész, füstös szemsminket

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!