Hozzávalók:
80 dkg habtejszin
25 ml tej
35 dkg porcukor
1,2 dkg zselatinlap
Elkészítés:
1. Készítsünk karamellt a hagyományos módon, vagyis lassú tűzön 15 dkg porcukrot és fél pohár vizet addig főzünk, amíg nem karamellizálódik.
2. Muffin- vagy kisebb kuglófformákba öntsük bele a karamellt, ügyelve arra, hogy az oldalára is kerüljön belőle.
3. A zselatinlapokat puhítsuk meg kicsit hideg vízben. Egy lábasba öntsük össze a nem habosított tejszínt, adjuk hozzá a tejet és 20 dkg cukrot.
4. A tejszínes keveréket lassú tűzön kb. 15 percig melegítsük, de ügyeljünk arra, hogy ne forraljuk fel. Ezután adjuk hozzá mindehhez a zselatint és addig keverjük, amíg az teljesen el nem keveredik.
5. Végül öntsük a krémet a karamellás kis formákba és tegyük az egészet a hűtőszekrénybe kb. 10-12 órára. Tálalás előtt borítsuk ki tányérra, így szép, karamell-borítású süteményt kapunk.