Gusztusos kis vacsorára valót ajánlok most neked. Padlizsán szeleteket grilleztem, majd megpakoltam őket sonkával és sajtkrémmel. Feltekerve cuki kis falatkák készültek belőlük.
Hozzávalók:
- 1 közepes padlizsán
- olaj a sütéshez
- 5 dkg feta sajt
- 2 evőkanál sovány tejföl
- 5 szelet sonka
- 5 szem dióbél
Elkészítés:
A padlizsánt megmossuk, végeit levágjuk. Hosszában 2-3 mm-es szeletekre vágjuk. Grillserpenyőben kevés olajon a padlizsánszeletek mindkét oldalát megsütjük.
Papírtörlővel borított tányérra szedjük a grillezett padlizsánokat.
A feta sajtot elkeverjük a tejföllel.
A diót apróra vágjuk.
A sonkaszeleteket a padlizsán szélességének megfelelő méretű csíkokra vágjuk.
Leterítünk egy szelet padlizsánt, rátesszük a sonka csíkot, megkenjük feta krémmel. Pici aprított diót halmozunk a közepére. Óvatosan feltekerjük a megrakott padlizsánt. Fogvájóval átszúrjuk a tekercset, és tányérra helyezzük. Így készítjük el a többi tekercset is, amíg a hozzávalók engedik.
Fogyasztás előtt 1-2 órára hűtőbe tesszük a padlizsántekercseket.
A grillezett padlizsántekercs hidegtálakra is kiváló.
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!