Őzike smink halloweenre, lépésről lépésre – Te is meg tudod festeni!

Őzike smink halloweenre, lépésről lépésre – Te is meg tudod festeni!

Címlap / Stílus / Arc / Őzike smink halloweenre, lépésről lépésre – Te is meg tudod festeni!

Egyszerre cuki, mágikus és ijesztő: az őzike sminkben az a nagyszerű, hogy könnyű elkészíteni, cseppet sem nyújt véres látványt, mégis minden szem megakad rajta halloweenkor! Beraki Gräff Dóra makeup artist egyszerűen bemutatja most ennek a cseppet sem szokványos sminknek az elkészítését.

1. Az arcot egy világos alapozóval lealapozzuk. Nyugodtan lehet világosabb, mint a bőrünk tónusa, hiszen egy világos bézses hatást szeretnénk elérni.

2. Ezután következik az arc árnyékolása, valamint a váll és a dekoltázs kontúrozása. Ehhez használhatunk több árnyalatot is, például sötét és közép barnát. A nagyobb területeken nagy fejű kerek ecsettel dolgozunk, a kisebb területeken és mélyítéseken (például kulcscsont kiemelésre) egy kisebb fejű ecsettel festünk.

3. Amikor megvagyunk az árnyékolással, lefixáljuk a korábban felvitt világos színű alapozót egy világos bézs színű szemhéjfestékkel vagy púderrel.

4. Mivel az őzike tónusai barnás földszínek, ezért a választásunk egy barna ceruzára esik, amivel kialakítjuk a szemet és az orrot.

A szem külső sarkától elkezdjük meghúzni a vonalat, amit végigvezetünk a szem alatt, majd a szemtől eltávolodva az orr nyereg irányába haladunk. Ezzel a technikával fogjuk megnagyobbítani a szemeket. A felső szemhéjra is behúzzuk a vonalat, majd a sarkoknál a felső szemhéjra egy kis háromszöget formázunk. Később a szem alatti vonalat lassan és precízen végigvezetjük az orr mentén. Fontos, hogy szép íve legyen, ne legyen túl közel az orrunkhoz, ne húzza össze az arcot.

5. Most egy kicsit nehezebb feladat következik. A ceruza széleit, a felső szemhéjnál és a szemünk alatt, picit elsatírozzuk fülpiszkálóval. Ezután kiválasztunk egy meleg téglabarna szemhéjfestéket és fixáljuk a ceruzát. Rásatírozzuk. Olyan ecsettel dolgozzunk, amivel szépen ki tudjuk emelni, mélyíteni a ceruzát. A szem alatt a port jobban elsatírozzuk.

6. Matt, jól pigmentált fehér szemhéjfestékkel kifestjük a teljes szemhéjat, a kis háromszögünk belső felét, majd a szem alatt, ahol helyet hagytunk a ceruzával. Ezt a satírt levezetjük az orrtő mentén szorosan a ceruza mellett, és csak kis szélességben dolgozunk. Az orrnyeregre már nem visszük fel, hanem meghagyjuk a csíkozást. Az orrnyerget egy barna színnel a fehérrel párhuzamosan két oldalt még kontúrozzuk.

7. Következik az orr kialakításának utolsó lépése. Beszínezzük alul az orrot – ehhez bármilyen piros vagy bordó szájceruza megteszi.

8. Fehér krémes, por vagy vizes alapú festékkel apró pöttyöket teszünk a homlokra, az arc két oldalára, az orrnyeregre, majd a dekoltázsra és vállakra.

9. Szintén barna ceruzával az orr legalsó középső részétől meghúzunk egy vonalat a felső ajkak középső részéig, majd a felső ajkakat teljesen beszínezzük, széleit felfelé meghosszabbítjuk.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást