Az otthonod színe a feng shui szerint – Harmónia szabályok, helyiségek szerint

Az otthonod színe a feng shui szerint – Harmónia szabályok, helyiségek szerint

Címlap / Otthon / Dekor / Az otthonod színe a feng shui szerint – Harmónia szabályok, helyiségek szerint

Ha figyelembe veszed a feng shui szabályait, akkor olyan lakást kreálhatsz magadnak, amely tökéletesen illik hozzád, és természetes atmoszférája egészségesen tart. Mindez nem a pénz kérdése, hanem az odafigyelésé és a harmóniák megtalálásáé. Nézzük azokat a legfőbb színekkel kapcsolatos feng shui szabályokat, amelyekkel békés otthont alkothatsz!

A feng shui úgy tartja, hogy a ház berendezése és színvilága harmóniát teremt testben és lélekben.

A „feng shui” kifejezés jelentése „levegő” és „víz”, a kínai kultúra szerint ez a két természeti elem az egészség, a jól-lét szimbóluma. A feng shui tanulmányzása révén tájékozódhatsz az anyagokat, a tárgyak színét illetően. Olyan világot teremts az otthonodban, ami nyugalmat áraszt, és összhangban áll a természettel. 

Kezdjük a bejárattal!

Ez az a hely, amely összekapcsolja a külvilágot az otthonoddal. A feng shui szerint a leginkább ide illő színek a kék, a zöld, a fehér és a rózsaszín, mert a frissesség érzetét keltik.

A nappali

A zöld, a halványsárga és a halvány narancssárga a szabad alkotóerő és a vidámság kifejezői. A kényelem és a vendégszeretet jelképei a föld-színek, például a bézs, a krémszínek, a világos árnyalatú zöld és a türkiz.

A konyha legyen élénk színű és stimuláló

A megfelelő színek az energikusságot adó sárga, a föld színeivel ‒ a barna és a zöld árnyalataival ‒ kombinálva. 

Az étkezőnek barátságosnak és nyugalmat keltőnek kell lennie

A berendezése lehet zöld, bézs, sárga, rózsaszín és a barna mindenféle árnyalata. Ha nincs a lakásban külön étkező, akkor a konyhában vagy a nappaliban jelölj ki egy részt, és ezekkel a színekkel gazdagítsd. 

A hálószobának egyértelműen az ellazulást, a pihenést kell segítenie

Színei a rózsaszín, a lazac, a lila, a zöld, a bézs.

A fürdőszoba

A fürdőszobában, ahol a víz az úr, kedved szerint kombinálhatod a kéket, a türkizt, a fehéret és a feketét. 

Gyerekszoba

A gyerekszobában ideális az energiát árasztó narancssárga, a piros és a sárga. Ezek a színek meghozzák a tanuláshoz a kedvet. Az ágyhoz kapcsolódó színek lehetnek kékes és zöldes árnyalatok, mert ezek inkább nyugtató hatást fejtenek ki.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást