Otthoni pedikűr tippek

Otthoni pedikűr tippek

Címlap / Stílus / Test / Otthoni pedikűr tippek

A tavasszal együtt előkerülnek a szandálok és nyitott cipők, a lábfej pedig nem maradhat ápolatlan.

A lábbőrnek selymesnek, a körmöknek pedig ápoltaknak kell lenniük, ezt pedig akár otthon is elérhetjük, ha az alábbi pedikűr lépéseket betartjuk.

10 tipp a tökéletes otthoni pedikűrért:

1. Töröld le a festéket a lábkörmökről.

2. Tölts meg egy tálat, vagy a kádat meleg (nem forró, nem langyos) vízzel. Adj hozzá a kedvenc fürdősódból, és egy evőkanál olívaolajat. A só lágyítja a száraz bőrt és bőrkeményedéseket, az olívaolaj pedig hidratálja a bőrt. Áztasd a lábad 10-15 percig.

3. Finoman dörzsöld végig a lábad horzsakővel és hideg vízzel mosd le a lehámlott bőrréteget. A lgyabb bőrrészeket radírozd végig testradírral. Ne használj bortvát a bőrkeményedésekre, ezt csak profi szakemberek kezében biztonságos, ráaadásul a tyúkszemeket és bizonyos bőrkeményedéseket tolos eltávolítani borotvával, mert súlyos fertőzésekhez vezethet.

4. Alaposan töröld meg a lábat törölközővel.

5. Vágd le a lábkörmöket egyenesen, majd körömreszelővel simítsd el az köröm széleit. Gyengéden told vissza a körömre ránőtt bőrt, de ne vágd le, mert a körömbőr megakadályozza a baktériumok bőrbe való jutását.

6. Egy jó lábkrémmel hidratáld a lábfej teljes bőrfelületét, beleértve a lábujjak közt is. Masszírozd a krémet alaposan a bőrbe.

7. Vigyél fel egy átlátszó körömlakkot a körmökre (natúr rózsaszín, gyöngyszín is jó). Várj, amíg megszárad. Erre a rétegre azért van szükség, hogy kitöltse a köröm felületének egyenletlenségeit.

8. Fess egy élénk színt az alapszínre. Ha nem fedte be jól, fess rá még egyszer, mi után megszáradt az első réteg.

9. Fess egy átlátszó fényt az élénk színre, ez segít megelőzni a körömlakk kopását.

10. Egy fültisztító pálcikával és körömlakk lemosóval töröld le a festéktől összekent bőrt. Hagyd kb. 30 percig száradni a lábkörmöket.

Ha követed a fenti tippeket, az eredmény 1-2 htig tartós lesz.
Egy utolsó tipp: Hogy a körömlakk biztosan ne kopjon le, 2-3 nappal a festés után fess rá még egy átlátszó réteget. Ne feledd, az ápolt, sima lábfejért naponta alkalmazz hidratálókrémet.
 

VIDEO Halak csillagjegyűként ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!