Ezt kell tudnod, ha otthon csinálnál Covid-tesztet

Ezt kell tudnod, ha otthon csinálnál Covid-tesztet

Címlap / Hírek / Ezt kell tudnod, ha otthon csinálnál Covid-tesztet / 2. oldal

Ha pontosan követed az utasításokat, nem lehet baj

A CDC azt javasolja, hogy figyelmesen olvasd el a gyártó összes utasítását. Ezután legalább 20 másodpercig moss kezet szappannal és vízzel. Amikor kinyitod a dobozt, ellenőrizd a tesztet, hogy nincs-e sérülés vagy elszíneződés a gyártó leírásához képest.

Amíg a tesztsor(ok) az utasításokban leírtak szerint jelennek meg, biztos lehetsz benne, hogy a teszt megfelelően működik” – mondja az FDA.

Az orr- vagy nyálminta gyűjtéséhez – a vizsgálat típusától függően – és a teszt befejezéséhez, időrendben kövesd a mellékelt utasításokat.

A vizsgálati eredményeket csak az utasításokban meghatározott időn belül olvasd le, mondja a CDC. Ha nem követed az utasításokat, előfordulhat, hogy a teszteredmények hibásak vagy érvénytelenek, vagy hibát jeleznek.. Ha ez megtörténik -nem megfelelő használat vagy teszthiba miatt – tájékozódj a mellékelt tájékoztatóból, vagy kérj segítséget a gyártótól.

CandyRetriever/istockphoto.com

A teszt elvégzése után

Miután elvégezted a tesztet, ne használd fel újra egyik elemet sem, mondja a CDC. Dobd ki őket a szemetesbe, tisztítsd meg az összes felületet, amelyhez a minta hozzáérhetett, és mosd meg a kezed.

Ha a teszt pozitív, kövesd az érvényben lévő karanténszabályokat, és tájékoztass mindenkit, akikkel az elmúlt napokban érintkeztél. Tájékoztasd a háziorvosodat is.

Ha az eredménye negatív volt, és tünetmentes vagy, valószínű, hogy nincs fertőzésed – de ekkor sem kizárt a fertőzés lehetősége. A CDC szerint a „soros tesztek” elvégzése megbízhatóbbá teheti az öntesztet, és csökkentheti a koronavírus terjedésének kockázatát, ha fertőzött lennél. Ez azt jelenti, hogy két vagy több tesztet kell elvégezni több napon keresztül úgy, hogy a tesztek között legalább 24 óra legyen, és egy tesztet közvetlenül az előtt, hogy a tervezett eseményen részt vennél.

Azonban, ha tüneteid vannak, és az otthoni teszt negatív, akkor is mindenképpen jelentkezz be PCR-tesztre, ennek kell ugyanis az arany standardnak lennie.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást