Ezt kell tudnod, ha otthon csinálnál Covid-tesztet

Ezt kell tudnod, ha otthon csinálnál Covid-tesztet

Címlap / Hírek / Ezt kell tudnod, ha otthon csinálnál Covid-tesztet

A CDC és az FDA megfogalmazott néhány ajánlást, amit érdemes követni, ha otthon, magadnak végeznél el Covid-tesztet.

A CNN szerint érdemes lehet mindig kéznél tartani néhány otthon is elvégezhető gyorstesztet, amely segíthet az önellenőrzésben, bár megjegyzik, hogy ezek tényleg inkább csak a megerősítésre vagy az óvatosság fokozására jók, bizonyos eredményt csak a PCR-tesztek adhatnak.

Fontold meg az öntesztelést, mielőtt beltéri összejövetelekhez csatlakoznál olyan emberekkel, akik nem élnek veled, javasolja a CDC. Ez a javaslat különösen fontos, ha azt tervezed, hogy nem oltott gyermekek, idősebb felnőttek, legyengült immunrendszerű emberek vagy súlyos betegségek kockázatának kitett emberek közelében tartózkodsz – és természetesen akkor, ha Covid-19 tüneteid vannak, vagy ki voltál téve vagy esetleg ki vagy téve a fertőzésnek.

undefined/istockphoto.com

Előkészületek és tesztelés

Amíg nem állsz készen a teszt használatára, tárolj minden tesztelemet a gyártó utasításai szerint, mondja a CDC. Ez magában foglalja azt is, hogy ne nyisd ki, amíg nem állsz készen a használatra, és vedd figyelembe a megfelelő tárolási hőmérsékleti tartományokat. Ezekről mindig tájékozódhatsz vásárláskor a gyógyszertárban, vagy a csomagoláson is.

Mivel az online megrendelt tesztek szállítási feltételei, beleértve a környező hőmérsékletet is, változhatnak, a tesztfejlesztők stabilitásteszteket végeznek annak biztosítása érdekében, hogy a tesztek teljesítménye egyenletes maradjon – jegyezte meg az FDA a honlapján.

Az FDA szerint azonban, ha a tesztet kültéren, fagyos hőmérsékleten használják, vagy közvetlenül az után végzik el őket, hogy a tesztet a hidegről bevitték, az befolyásolhatja a tesztek megbízhatóságát.

Annak érdekében, hogy a megrendelt teszt hideg vagy meleg éghajlaton is működjön, vidd be a csomagot otthonodba, és hagyd szobahőmérsékleten legalább két órán keresztül bontatlanul, mielőtt kinyitnád – tanácsolja az FDA. Miután a csomagot szobahőmérsékletűnek érzed, tisztítsa meg a felületet – például a pultot, asztalt stb. –, amelyen a tesztet elvégzed. Készítse időzítőt, mert előfordulhat, hogy időzítened kell néhány lépést.

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»