A legmenőbb 5 nyári konty elkészítése lépésről-lépésre

A legmenőbb 5 nyári konty elkészítése lépésről-lépésre

Címlap / Stílus / Haj / A legmenőbb 5 nyári konty elkészítése lépésről-lépésre

1/5. Bohém és laza

[embedded content]

Ez a videó nagyon egyszerűen és szemléletesen mutatja be, hogy néhány csat, hajgumi és hullámcsat segítségével milyen jópofa, laza kis kontyot készítsz magadnak néhány perc alatt. Első lépésként fújd át a hajad hajlakkal, hogy könnyebben tudd formázni. Ha úgy érzed, ráférne egy mosás, de szorít az idő, a lakkozás előtt száraz samponnal (vagy ha az nincs kéznél, hintőporral) frissítsd fel tincseidet. Ha ez megvan, hátul, a fejed tetejéről indítva kicsit tupírozd át a hajad, majd válaszd szét négy, nagyjából egyenlő részre, és csattal fogd össze a két elülső nagyobb tincset, a hátsók közül a felsőt tekerd fel lazán, és rögzítsd a fejed tetején, az alsót pedig hajgumival fogd össze a videón látható módon, mintha csak egy egyszerű lófarkat csinálnál.

Ha ez megvan, az ujjaiddal tupírszerűen simítsd a hajgumi felé haladva tincseidet, majd tekerd fel a hajgumi köré, és hullámcsatokkal rögzítsd. Ha ez kész, a két elülső tincsed válaszd ketté, tekerd fel az ujjadra, majd igazítsd a már meglévő konty köré, és rögzítsd. Ugyanezt a műveletet végezd el az összes megmaradt tinccsel, ha romantikus megjelenést szeretnél, hagyj nyugodtan lógni néhány apró tincset a konty körül.

2/5. Kis tarkókonty

[embedded content]

Nem feltétlen kell derékig érő, dús haj egy formás konty elkészítéséhez, mint ahogy a videón szereplő lánynak is teljesen átlagos, vállig érő haja van, mégis nagyon mutatós frizurát varázsolt belőle néhány egyszerű lépésben. Fésüld ki a hajad úgy, hogy a választékod oldalt legyen.

A fejtetődről induló hajzuhatagodat óvatosan tupírozd át, majd a felső, oldalsó tincseken is menj végig. Ha ez megvan, egyik kezeddel fogd össze lazán a hajad a tarkódnál, másik kezedben a fésűt tartva simítsd össze hajszálaidat. Egy lehetőleg a hajad színével megegyező vékony hajgumival (vagy befőttes gumival) fogd össze jó szorosan hajadat, majd kezeiddel húzd egészen le a hajgumit, ezáltal középen lyukat készítve lófarkadon, és kívülről befelé, fölfelé indítva bujtasd át a keletkezett résen a copfodat.

Ha szépen kihúztad alul az összes hajszáladat, egy újabb hajgumi segítségével fogd össze a kilógó tincs alját, majd az előbbihez hasonló módon bujtasd át felül. Ha ez megvan, hullámcsatokkal rögzítsd a kialakult kontyot, babahajaidat és az alul kilógó hajszálakat pedig a konty alatt vezesd el oldalra, és tűzd meg. Kész is az egyszerű, mégis csodás frizura, elől húzz ki néhány tincset a romantikus összhatás érdekében, és a tincseket kissé megemelve tovább lazíthatsz frizurádon, mely akár még egy esküvőn is megállja a helyét. A biztos tartás érdekében fújd át a frizurádat hajlakkal, és már indulhatsz is.

3/5. Kontyfánk zoknival

[embedded content]

A kontyfánk kétségtelenül a legegyszerűbben elkészíthető kontytípus, melyhez azonban úgynevezett kontybetétre van szükség.  Ezt az egyszerű kelléket párszáz forintért beszerezheted, de ha épp nincs rá lehetőséged, hogy elszaladj érte a boltba, ám a fejtetőre épített mutatós frizuráról mégsem akarsz lemondani, készítsd el magát a betétet is házilag. Nem kell hozzá más, mint egy vastag zokni, az biztos nálad is akad otthon, és ezúttal még az sem baj, ha hiányzik a párja.

A zokni lábfejrészének a tetejét vágd le, hogy az aljához hasonló nyitott véget kapj. Ha ez megvan, belülről kifelé haladva kezd el feltekerni a zoknit, igazgasd el közben az anyagot, és ha végigértél, készen is van a kontybetét. Tedd félre, közben pedig előrehajolva, gyűjtsd hajzuhatagodat a fejed tetejére, majd szorosan fogd össze egy egyszerű hajgumival.

Ezt követően húzd rá a copfodra a zoknit, és tincseiddel tekerd körbe úgy, hogy teljesen eltűnjön a zokni, közben hajadból kontyot formázva, melyet hullámcsatokkal rögzíts. Kész is van a szuper laza frizura, mely valószínűleg a zoknibetét elkészítésével együtt sem tartott tovább öt percnél.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást