12 ötletes tárolási megoldás fonott kosarakkal

12 ötletes tárolási megoldás fonott kosarakkal

Címlap / Otthon / Dekor / 12 ötletes tárolási megoldás fonott kosarakkal

Sokan szeretjük a fonott szalmából készült kellékeket és díszeket, hiszen kedves természetközeli hangulatot árasztanak, mintás textúrájuknak köszönhetően pedig nagyszerűen illenek minden dekorációs stílushoz. A következőkben bemutatunk néhány különböző funkcionalitással bíró fonott kosarat, tárolót és díszt!

Szekrény gyanánt

Ezek az óriás fonott kosarak nagy tárolóhelyet biztosítanak ruháknak, könyveknek, ágyneműnek és egyéb tárolandó dolognak, amit nehezen tudnánk elhelyezni szokványos szekrényeinkben. A kosarakat egymásra téve helyet spórolunk, és jobban érvényesülni hagyjuk fonott szépségeinket.
A hagyományos barna szalmakosarak mellett csodásan mutatnak a hideg kék textíliák (párnák, szőnyegek és függönyök).

Fonott kosarak a tálaláshoz

A tálcaszerű, fogókkal ellátott kosarak nagy szolgálatot tehetnek nekünk az étkezéseknél, ráadásul rendkívül dekoratívvá teszik a terített asztalunkat.
A konyhában is hasznukat vehetjük, üveges hozzávalókat tarthatunk bennük, mint olaj, ecet, szószok, fűszerek és egyebek – így a sok kis üveg végre rendezett lesz.

Fonott játéktartó

A gyerkőc játékai folyton láb alatt vannak és nehezen találsz helyet nekik? Egy ilyen tágas fonott kosár ideális tárolóhelyet biztosít a játékoknak.
A kicsit is gyorsan megtaníthatod, hogy minden este játékszereit oda dobja be, az egész pedig elfér a szoba egyik sarkában!

Kis fonott tárolók

Lakásunk hasznos díszei lehetnek ezek a kis fedővel ellátott kosárkák. Tartsuk benne apró dolgainkat, mint kisolló, aprópénz, ékszerek, gombok vagy cérnák. 
Ha tetejét levesszük, illatpárnákat vagy parfümözött száraz virágokat is tarthatunk benne.

Fürdőszobai tároló

Igazi wellness stílust alakíthatunk ki fürdőszobánkban, ha fonott tárolókat helyezünk el fürdőszobai polcainkon vagy a kagyló mellett. Tartsuk itt kéztörlőinket, piperecikkeinket és egyéb tisztálkodási kellékünket.

Kenyérkosár

A fonott kosár egyik leggyakoribb alkalmazási módja a kenyérkosár, hiszen könnyű, dekoratív és olcsó tárolási megoldás. 
Ha fel szeretnénk dobni, tegyünk bele egy kockás konyhai törlőt, így a morzsáktól sem kell majd tartanunk!

Fonott tányéralátétek

A tányéralátétek nemcsak gyors hétköznapi étkezésekhez illenek, hanem akár az ünnepi asztalt is fedhetik.
Ezek a fonott tányéralátétek nagyszerűen mutatnak a sötét ebédlőasztalon, tisztításukhoz pedig elegendő ha egy nedves törlővel áttöröljük.

Praktikus tárolók a konyhaszekrényben

A konyhai apróságokat nemcsak fiókokba ömlesztve tárolhatjuk, hanem ügyesen rendszerezhetjük kis fonott tárolókba. Még jobb, hogy mutatósak is, ezért bátran tehetjük üveg ajtós szekrényekbe is.

Fonott szennyestartó

Nemcsak a piszkos, de a vasalásra váró ruhák tárolására is alkalmas egy ilyen méretes fonott kosár.
Válasszunk olyan darabot, amely pamut anyaggal van kibélelve, mert ez jobban szellőzik és szálai nem akadnak meg ruháidban.

Hangulatos virágtartók

A kültéri vagy beltéri növények számára is alkalmas tárolót biztosítanak ezek a fonott tartók. A csúnya műanyag földes edényeket egyszerűen helyezzük el fonott tartókba.
Kültérre válasszunk rusztikus, természetes színű fonottakat, belső terein számára azonban akár festett, lakkozott kosarak is jöhetnek!

Mini-kosarak magoknak

Minden háztartásban vannak magok, a probléma csak az, hogy általában zizegő zacskóikban hagyjuk ezeket, és fiókokban rejtegetjük. Szerezzünk be néhány színes, mini fonott tárolót és töltsük meg különböző magokkal.
Így egyből rányúlhatunk a finom magokra, látjuk melyikbe mi van és nem kell tartanunk attól, hogy elszakad a tasak.

Fonott kosár tüzelőfának

Aki fával is fűt, az tudja mennyi nyűggel jár a fa megfelelő tárolása, ráadásul az sem mindegy, hogy ront vagy javít lakásunk szépségén.
Egy ilyen nagy strapabíró fonott kosár erre tökéletesen alkalmas. Pakoljuk meg és élvezzük otthonunk melegét!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást