7 ötletes dekoráció könyvekkel, amit Te is elkészíthetsz

7 ötletes dekoráció könyvekkel, amit Te is elkészíthetsz

Címlap / Otthon / Hobbi / 7 ötletes dekoráció könyvekkel, amit Te is elkészíthetsz

A könyv a legtöbbek számára szent dolog, de bolhapiacokon, antikváriumokban hozzá lehet jutni olyan példányokhoz, amelyeknek a kötése vagy a betűtípusa ugyan szép, a tartalom már kevésbé értékes. Ha még ezek iránt a papírdarabok iránt is lelkesedést érzel, akkor szerezz be néhányat fillérekért, és készíts belőlük könyves dekorációkat, megmutatva, hogy az irodalom szerelmese vagy.

Fali kép

Fogj egy szép keretet, és a kép helyére tegyél fehér papírt, majd erre ragaszd a felhasznált könyv kitépett lapjait. Nem kell, hogy pontosan illeszkedjenek, ha van egy kis átfedés, az csak izgalmasabbá teszi a hátteret.
Ha a ragasztó megszáradt, fogj egy vastag végű alkoholos filcet, és szép, kalligrafikus betűkkel fesd fel a kedvenc idézetedet a papírra.

Ágytámla

Unod az ágytámládat? Keress néhány szép borítású, de értéktelen, vagy már használhatatlan könyvet, és távolítsd el belőlük a lapokat. A borítókat hajtsd ki, és ragasztóval rögzítsd őket sorban az ágytámlára úgy, hogy az egész felületet befedjék.
Minél színesebb, minél többféle stílusú könyvborítót gyűjtesz össze, annál szebb lesz a végeredmény.

Kincses ládika

Ehhez a dekorációhoz szintén egy szép, keményfedeles könyvre lesz szükséged. Fektesd a könyvet egy asztalra, nyisd fel a tetejét és sniccerrel metszd ki a benne lévő lapok közepét téglalap alakban – így most összecsukva úgy néz ki, mint egy sértetlen könyv, kinyitva azonban lyukas a közepe.
A könyv utolsó lapját ragaszd a hátsó borítóhoz, majd a lapok szélét kend át több rétegben ragasztóval, és hagyd megszáradni – közben a felső borító legyen nyitva. Ha kész, nyitható-zárható dobozkát kapsz, amiben kis kincseket tarthatsz.

Kistáska könyvből

A kistáska elkészítéséhez egy szép kemény fedelű könyv borítójára lesz szükséged, az oldalaira ragassz vászonból oldalakat.
Szintén ragasztóval illesztheted fel a táska fogantyúját, ami készülhet egy más nem használt bőrszíjból, de akár fonalból is fonhatod. Érdemes a könyv külsejét lakkal bevonni, így ellenáll az időjárásnak.

Monogram

Nagy divatja van a monogramos dekorációnak – ha te is szeretnéd neved kezdőbetűit a falon vagy a könyvespolcon elhelyezni dísztárgyként, akkor vágd ki őket hungarocellből, majd egy régi könyv lapjaival vond be őket. A legegyszerűbb úgy elkészíteni, ha decoupage ragasztót használsz.
Másik nagyszerű ötlet, ha az egész könyvből kimetszed sniccerrel neved kezdőbetűjét.

Lámpa

Szerezz egy egyszerű lámpa rudat, a végén foglalattal, ami az égőt tartja. Válogass ki néhány mutatós könyvet, majd egyesével fúrj akkora lyukat a közepükre, amekkorán átfér a lámpaállvány.
Nem érdemes összeragasztani, mert ha elcsúsznak a lyukak, nem fogod tudni átdugni a lámpát, és a lapok súlya egyébként is összetartja majd a szerkezetet. Rakd a könyveket egymásra és állítsd bele a lámpát. A kábelt az állvány mellett vezesd keresztül a lyukon, és már kész is az egyedi állólámpád.

Asztalka

Ha van néhány nagy, de nem túl szép könyved, ezt a dekorációt akkor is elkészítheted, csak kimaradt tapétára vagy más csomagolóanyagra lesz szükséged. Vond be velük a könyveket, ha szeretnéd, arany festékbe mártott, ritka szőrű ecsettel, laza, nagyzoló mozdulatokkal is végigszaladhatsz rajtuk, hogy kicsit antikolt legyen a hatás.
Rakd a könyveket egymásra, és virágállványt, vagy, ha a könyvek mérete lehetővé teszi, akár apró asztalkát is készíthetsz belőlük, amire a kanapé mellett ráteheted a kávét vagy az üdítődet – utóbbi esetben jobb, ha a könyveket össze is ragasztod, hogy stabilabban álljanak.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást