Ötletbörze az álomkonyhádhoz

Ötletbörze az álomkonyhádhoz

Címlap / Otthon / Dekor / Ötletbörze az álomkonyhádhoz

A konyha a lakás lelke, itt zajlanak a nagy főzések, itt készülnek a családot összehívó finomságok és ettől a helytől várjuk el a legjobb felszereltséget, mindezt egy nyugtató dekorációban. Lássunk most néhány konyha inspirációt mindazok számára, akik tervezik konyhájuk kialakítását vagy felújítását!

Kicsi luxus

A mini sarokkonyha amilyen kicsi, annyira modern és magával ragadó. A hófehér bútorok, fényes felületek, kristálylámpa és impozáns bárpult igazi ékszerré varázsolják ezt a sarkat.

Modern és hagyományos egyszerre

A tágas ablakok és fehér konyhai bútorzat igazán világossá teszik a konyhát. A klasszikus redőzött bútorzat mellett olyan modern egységek kapnak helyet, mint az inox serpenyőtartó, vagy a márványpult.

Nyitott konyha

Igazi luxus hatást keltenek a klasszikus bútorok. A konyha közepén elhelyezett munkapult nemcsak kiváló felület a főzéshez, hanem nagyszerű tároló lehetőség is egyben. A külön elhelyezett pultok fölött nagyszerűen mutat, ha lámpát helyezünk el.

Konyha és ebédlő

A meleg hangulatot idéző natúr konyhai bútorzattal nem lehet tévedni. Jól mutat a modern fekete ebédlő bútorzattal és a luxus hatású márvány pulttal.

Egyszerű elegancia

Annyira bájos ez az arannyal szegélyezett fehér konyhabútor! Jól mutat aranyozott, réz és barnás árnyalatú burkolatokkal és konyhai kiegészítőkkel.

Tágas hatás

Ha optikailag növelni szeretnénk a belteret, építsünk be hófehér bútorokat, a falakat is fessük fehérre. A fehérséget egy vonalban megtörő pult legyen kontrasztos fekete gránit, a háttérnek pedig válasszunk egy világos meleg árnyalatot, mint ez a bambuszmintát utánzó burkolat, amely a bárpult natúr famintázatával is passzol.

Hangulatos konyha-ebédlő

Fából készült csinos bárszékek őrzik és választják le a tértől ezt a gyönyörű luxuskonyhát. A konyha domináns színvilága a fehér-szürke, amihez jólesően illik a csokoládébarna ebédlő és textilfüggönyök.

Letisztult modern konyha

A konyhát a meleg harmónia és hideg modernség jellemzi egyben. A csokoládébarna bútorzathoz földszínű burkolatok és homokszínű falak tartoznak, mindezt a hideg fémes felületek törik meg.

Minimalista konyha

A minimalizmus nagyszerű példája ez a konyha, melynek középpontjában a fonott székekkel szegélyezett fényes bárpult.

Konyha U-alakban

A nyitott konyhák sokak kedvencei, hiszen a nagyobb tér komfortosabb érzetet biztosít. A megszokott L alakzatban kiépített konyhasarkak mellett praktikus megoldás, ha U-formát alakítunk ki a konyhában, így külön elkerített helyiségünk lesz, mégis egy légtérben lehetünk a nappalival vagy az ebédlővel.

Retro minták

Az egyszerű modern konyhák teljesen más stílust nyerhetnek, ha mintás burkolatot választunk. A nagy virágminták vagy körformák és az élénk kiegészítők segítségével igazi 70-es évek hangulatát érhetünk el.

Habos-babos álomkonyha

A babakék-fehér klasszikus konyhabútor és csipkefüggöny szuper-nőies, sikkes hatást kelt.

Vidéki stílushatások

Sokunk kedvencei a vidéki stílusú nyitott tárolóhelyek (munkaasztalok alatt vagy egyszerű polcok formájában), így mindig elérhető helyen lesznek az edények, tálak és egyéb kellékek. Ez modern, klasszikus, és rusztikus konyhákban is megvalósítható, csak mindig figyeljünk a rendre és tisztaságra, hiszen jól látható nyitott polcokról van szó.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást