Párkapcsolat / Szerelem

Az őszinteség nem mindig a legjobb megoldás: 4 apró hazugság, ami belefér egy kapcsolatba

Az őszinteség nem mindig a legjobb megoldás: 4 apró hazugság, ami belefér egy kapcsolatba

Csak hogy jobb kedvre derítsd

Amikor a párod megpróbálja elkészíteni a vacsorát, de a végeredmény nem sikerül túl jól, nyugodtan hazudhatsz neki a véleményedről.

Ugyanez igaz akkor is, ha épp felszedett magára egy kicsit, és meggyőződése, hogy nem néz már ki olyan jól, vagy ha valamiben hibázott a munkahelyén, ideges miatta, és egy kis támogatásra van szüksége.

Ezekben az élethelyzetekben nem segít sokat a maximális őszinteség, sőt, sok esetben inkább önbizalomromboló hatása lehet, ami hosszú távon a kapcsolatotokat is tönkreteheti.

Ha egy állásinterjúra nem öltözött fel megfelelően, mondd meg neki kerek-perec, de ha egy kis támogatásra vagy bókra van szüksége a hétköznapokban, nem kell a 100%-os őszinteség!

Párkapcsolati titkok

Sokszor flörtölnek veled: utcán, közértben, munkahelyen – Inkább tartsd meg magadnak!

Egy kis féltékenység még jót is tesz a kapcsolatoknak, na de ha túl sok jut belőle, az már állandó vitákhoz vezet. 

Párkapcsolati szakértők is egyetértenek abban, hogy ilyen téren van, amit jobb megtartani magunknak: például azt, ha a pénztáros flörtölt veled a bevásárlás során.

Ez ártalmatlan dolog, kis mosolyt csal az arcodra, és délutánra már el is felejted, épp ezért felesleges dolog feszültséget kelteni a kapcsolatodban egy ilyen sztorival. Hosszú távon ezek ugyanis megrendíthetik a bizalmat a párodban, még akkor is, ha neked semmit sem jelentett. Viszont az, hogy összefutsz az exeddel az utcán, már olyan dolog, amit illő elmondani a partnerednek, így fontos, hogy megtaláld az arany középutat ezen a téren!

Flört

Örülni egy rossz ajándéknak

Már gyerekkorunkban megtanultuk, hogy a szándék a fontos, de azért valljuk be: amikor te heteket töltesz a tökéletes ajándék megszerzésével, és viszonzásul olyan meglepetést kapsz, aminek annyira nem örülsz, nem könnyű magadra erőltetni a mosolyt. Ilyenkor mindig fontos néhány dolgot magadban végiggondolni!

Mennyi energiát fektetett a párod az ajándékba? Őszintén úgy gondolta, hogy tetszeni fog? Próbált megfelelni az ízlésednek, csak nem sikerült neki?

Ha tudod, hogy tényleg foglalkozott vele, jobb, ha egy picit füllentesz, és azt mondod, hogy imádod a meglepetést, máskülönben mindketten csalódottak lesztek. Ez ugyanis tipikusan az a helyzet, amikor a szándék milliószor többet ér!

Amikor meg kell tartanod a véleményedet

Minden kapcsolatban vannak olyan szituációk, amikor az egyik félnek egy kicsit nagyobb kompromisszumot kell kötnie, annak ellenére, hogy semmi kedve hozzá.

Például ilyen az, amikor az egész hétvégét az ő családja társaságában töltitek, vagy ha olyan filmet kell megnézned a moziban vele, ami egyáltalán nem nyeri el a tetszésedet. Ezek egyszeri alkalmak, amikor az őszinteség csak feszültséghez és konfliktushoz vezet.

Szakértők szerint jobb, ha nem mondod meg neki egyenesen a véleményedet arról, hogy mennyire unatkoztál a hétvégén, vagy hogy ki nem állhatod az akciófilmeket, hanem inkább füllents, hogy ő jobban érezze magát.

Hidd el, valójában a párod is pontosan tudja, hogy ez most nem volt a kedvenc programod, de jól esik neki, hogy a kedvéért mosollyal az arcodon végigcsináltad, és még utána sem panaszkodtál!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást