Dekor / Otthon

Őszi lakásdekoráció ötletek

Őszi lakásdekoráció ötletek

Bár itt az ősz, mégsem érdemes siratnunk a nyarat, hiszen pár apró dologgal feldobhatjuk a lakásunkat és a hangulatunkat is. Varázsoljunk egy színes, vidám és energikus őszi hangulatot a lakásba.

Terméstálak, terméskoszorúk, elsárgult falevelek

Gyűjtsük be az őszi növények terméseit és alakítsunk ki belőlük egy színes és vonzó tálat.
Ha nagyobb kézügyességgel rendelkezünk, akkor akár terméskoszorút is készíthetünk, amely nem csupán a lakásunknak, de a bejárati ajtónak is hangulatos dísze lehet. Néhány vesszőcskéből pár szalag segítségével gyönyörű ajtódíszt készíthetsz.

Színes üvegcsék, őszies díszek

Szerezzünk be kisebb átlátszó üvegedénykéket, ezeket töltsük meg tetszés szerint dióval, gesztenyével, apró sütőtökökkel vagy bármiféle őszi terméssel, kreatívan keverhetjük a különféle terméseket és színeket, így gyönyörű, őszi színekben pompázó dekorációt kaphatunk.

Őszi színek a lakásban

Szerezzünk be aranybarna, rozsdabarna, vörös, sárga vagy narancssárga garnitúrát, ágyneműhuzatot, függönyt, vagy díszpárnát.
A lakás ilyen színekben tündökölve garantáltan biztosítja a kellemes és barátságos őszi hangulatot.

Színes kerámiák, cserepes virágok

Érdemes ezekkel is feldobnunk a lakást ősszel, hiszen az őszi virágok valamiféle édes hangulatot hoznak be a lakásba. A cserepes virágok közül választhatjuk a cikláment, a begóniát, az azáleát és a koral virágot is.
Arra ügyeljünk, hogy ne öntözzük túl őket és ne legyenek túl meleg helyen sem a virágok. A színes kerámiákat a hangulatodnak megfelelően díszítheted apró kis őszi termésekkel is.
A konyhát megtölthetjük színes, akár őszi terméseket megjelenítő kerámiákkal (kancsók, tárolóedények, bögrék).

Pot-puri

Használd fel a száraz virágokat is a díszítésre. Például a szárított rózsák tökéletesek erre a szerepre. Tegyél ehhez a kompozícióhoz pár csepp illóolajat és máris tökéletes az őszi hangulat.
Ezen kívül persze számos szárított növény éke lehet a lakásnak egy-egy szép vázában, válasszunk csipkebogyót, vagy bármilyen más őszi növényt.

Színek a konyhában

A konyhai kiegészítőkkel is feldobhatod a lakást, ha beszerzel egy-két őszi színekben pompázó vázát, poharat, kancsót és tányért.
Neked és a családnak is sokkal vidámabban fog indulni a reggel egy ilyen színes őszi készlettel.

Tökdíszek

Az ősz elengedhetetlen kelléke a tök, amely nem csupán finom, de dekorációnak is kiváló. Önmagában, de egy kis kreativitással is fantasztikus dísze akár a lakásnak, akár az udvarnak.
Sokféleképpen dekorálhatunk a tökökkel, elég ha csak valamiféle mintát vésel bele, azonban ha igazán profi akarsz lenni, akkor szerezz be különféle színű tököket és vágj ki belőlük ugyanakkor is köröket, vagy akár kis háromszögeket, a kis darabokat illeszd az eltérő színű tökökbe, így vidám és színes díszt kapsz, amelyet mindenki csodálni fog. Halloween idején pedig akár a töklámpás elkészítésével is megpróbákozhatsz.

Gyertyák

Az őszi dekoráció elengedhetetlen kellékei a gyertyák. Itt is részesítsd előnyben az őszi színeket és illatokat, bátran játszhatsz a gyertyák méretével is.
A gyertyatartókat pedig szintén feldobhatod kis szalagokkal, őszi termésekkel, de akár falevelekkel is. Ki ne érezné jól magát egy őszi este, egy gyertyafényes és illatos lakásban?

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást