Ősszel a Városligetben

Ősszel a Városligetben

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Ősszel a Városligetben

Budapest egyik legszebb és legkönnyebben megközelíthető parkja a Városliget, amely számtalan szépséggel és érdekességgel várja a látogatókat. Érdemes egyik délután idelátogatni, változatos és felejthetetlen élmény lesz kicsinek és nagyoknak egyaránt.

Közlekedési Múzeum

A Közlekedési Múzeum Európa egyik legrégebbi, a közlekedést érintő gyűjteményeinek egyike. Állandó kiállításai közé tartozik a vasúti, a vízi és az autóval való közlekedés történetét bemutató részlegek, melyeken belül interaktív játékokat is találhatunk.
A szebbnél szebb, hatalmas terepasztalok pedig, amelyeknek vonatjait akár mi magunk is irányíthatjuk, a gyerekekből óriási örömet, a felnőttekből pedig a bennünk élő gyermeket hozzák elő!
mmkm.hu

Olof Palme ház

A Városliget fái között, az Olof Palme sétányon áll az eredetileg Műcsarnoknak, majd különböző múzeumoknak tervezett Olof Palme ház. Kirítt a kor épületei közül, mivel a Zsolnay-porcelánnal díszített homlokzat lényegesen színesebb volt az akkor megszokottnál.
A gyönyörű épület ma kicsit romos állapotban van, de még így is érvényesül a szépsége. Jelenleg a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének ad otthont.
alkotok.hu

Széchenyi Gyógyfürdő

A Széchenyi Gyógyfürdő a régi Pest első gyógyfürdője volt. A XIX. század második felében ideiglenes fürdő működött a helyén, amely egy artézi forrásra épült.
Az épületet magát végül a XX. század elején építették fel, akkor még külön nőik és férfiak számára. A Széchenyi jelenleg Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexumának számít.

Vajdahunyad vára

A Városliget talán egyik legjellegzetesebb épülete a Vajdahunyad-vár, amely valójában csak egy része a mögötte lévő Történelmi Épületegyüttes néven szereplő komplexumnak. A Millenniumra épült, és a célja az volt, hogy bemutassa a Magyarország történetére jellemző építészeti stílusokat.
Itt található a Vajdahunyad-váron kívül a Jáki templom és a segesvári Csonka-torony másolata is. Az épületegyüttes eredetileg fából és kartonból készült, de a nagy népszerűségre való tekintettel átépítették a mostani változatába.

Hősök tere

A Városligettel kapcsolatban természetesen nem hagyhatjuk ki a Hősök terét sem a Millenniumi Emlékművel és a tér két oldalán álló múzeummal: a Műcsarnokkal és a Szépművészeti Múzeummal.
Az óriási téren nem „csak” a magyar történelem legnagyobb alakjait bemutató szobrokat csodálhatjuk meg, de egyben mindig pezsgő, turistákkal és gördeszkásokkal, biciklisekkel tarkított forgatagot is találhatunk.

Városligeti tó

A Városligeti tó igazán idilli helyszín arra, hogy sétálgassunk a partján, vagy pihenjünk egy kicsit a parton álló padok egyikén. Gyönyörű látvány tárul elénk a Millenniumi Emlékműre, és a ligetbe vezető hídra.
A tó mellett hatalmas játszótér várja a gyerekeket, és kihagyhatatlan program az is, hogy a tó vizén úszkáló kacsákat megetessük – lehetőleg az erre a célra rendszeresített, a tóparti automatánál kapható csemegével.

Fővárosi Állat- és Növénykert

A Városliget egyik népszerű létesítménye az 1866-os építésű Fővárosi Állat- és Növénykert, amely egyben az országban a legnagyobb gyűjteménnyel is rendelkezik. Közel 11 hektáron terül el, amely 1986 óta természetvédelmi területnek számít.
Állatok közül több mint 700, növények közül pedig 3000-nél is több fajt csodálhatunk meg. Az állatkertet kisgyermekekkel is ideális programhely, játszóház és játszótér is várja a szórakozni vágyókat.

Állatsimogató

Az állatkert mellett, szintén az intézmény részeként találjuk az állatsimogatót, ahol kecskéket, bárányokat, szamarakat nézhetünk meg egész közelről. Annyira közelről, hogy be is lehet menni az állatok közé, hiszen azok nagyon barátságosak.
Kapható külön az állatok etetésére készített Zoo-csemege is, így az állatokkal való barátkozás közben biztosra mehetünk, hogy a nekik megfelelő ételt adjuk nekik.  

Fővárosi Nagycirkusz

A Fővárosi Nagycirkusz létrejötte szorosan összefonódik az állatkertével. 1889-ben fogadták el az akkor még Wulff-cirkusz néven szereplő épület felállítását, amelyben színházak jelentős konkurenciát láttak, ezért szerették volna megakadályozni az intézmény létrejöttét.
Végül a város vezetősége azért hagyta jóvá a terveket, hogy az állatkert fenntartását megkönnyítsék. Vagyis cirkuszi mutatványokkal próbálták odavonzani a fizető közönséget – mint tudjuk, sikerrel.
fnc.hu

Vidám Park

Az annyi gyerek felhőtlen szórakozását biztosító Vidám Parkot majdnem ki kellett hagyni a listáról. Sokáig úgy tudtuk ugyanis, hogy idén novemberben bezár, de végül mégsem emellett döntöttek a város vezetői.
Így a több mint 60 éves Vidám Park továbbra is várja játékaival, köztük a műemlékké nyilvánított Hullámvasúttal és a Körhintával továbbra is várja a szórakozni vágyó felnőtteket és gyermekeket!  
vidampark.hu

VIDEO Közvetlen járat Budapestről: ezekkel a látnivalókkal csábít Tirana

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!