Az Oroszlán személyiségjegyei – 5 meghökkentő, de igaz tulajdonság

Az Oroszlán személyiségjegyei – 5 meghökkentő, de igaz tulajdonság

Címlap / Életmód / Ezotéria / Az Oroszlán személyiségjegyei – 5 meghökkentő, de igaz tulajdonság

Milyen tulajdonságok tesznek egy oroszlán jegyű embert igazi vérbeli Oroszlánná? Az első, ami erről a jegyről az eszünkbe juthat, az a felszínesség és a hiúság, pedig ez közel sem ilyen egyértelmű, ha az embernek van esélye jobban megismerni őket. Ez a büszke csillagjegy nemcsak született vezető, hanem végtelenül lojális és szeretetteljes személyiség is, akit természetes karizmája és pozitív kisugárzása a középpontba helyez, bárhová is megy. Nézzük, mi az Oroszlán öt legmeglepőbb tulajdonsága.

1. Nem ajánlatos visszaélni a kedvességével

Az Oroszlán alapvetően kedves személyiség, akinek fontos, hogy környezete boldog legyen és ezért hajnaldó is tenni. Remek beleérző épességgel rendelkeznek, ami jószívű és nagylelkű emberré teszi őket.

Ha valakinek szüksége van valamire, az Oroszlán erőn felül próbál neki segíteni.

Azonban ha valaki visszaél önzetlenségével, akkor bizony kevésbé csábos oldaláról ismerheti meg. Ha úgy érzi, kihasználták kedvességét, éktelen haragra gerjed és a poklot szabadítja az illetőre, aki egyből megtanulja, hogy soha többet nem húzzon ujjat vele.

2. Nem pazarolja az idejét arra, hogy haragot tartson

Természetéből adódóan megbocsátó személyiség, egyszerűen nem érzi szükségét a gyűlölködésnek. Az Oroszlán dühe félelmetes tud lenni ugyan, de nem sosem tart haragot, mert egyszerűen nem hajlandó utat engedni a negatív gondolatoknak. Egyenes ember, aki hisz az őszinte kommunikációban és mindig megmondja, kiről mit gondol. A mérgező neheztelés és gyerekes gyűlölködés azonban nem az ő asztala, inkább gyorsan megbocsát és tovább lép.

3. Örök optimista

Van, aki szeret az önsajnálatban dagonyázni és az élet nehézségein őrlődni, de az Oroszlán nem ilyen. “Minden rosszban van valami jó”, ez a mottója és mindig meg is találja a jót a legrosszabb helyzetekben is. Még akkor is, mikor mindenki más borúsan látja a dolgokat, képes ráviágítani a szituáció pozitív oldalára, ezzel rendkívüli módon motiválva környezetét. Ha valamit a fejébe vesz, mindig eléri és szó nélkül veszi az akadályokat.

Jókedélyű emberként nem hajlandó időt és energiát pazarolni a panaszkodásra, inkább az élet örömeire koncentrál.

4. A büszke külső gyakran belső bizonytalanságot takar

Az Oroszlán valóban hajlamos a hiúságra és mérhetetlenül büszke, talán a legbüszkébb az összes csillagjegy közül. Ugyan kívüről mindig magabiztos benyomást kelt, az nem mindig fedi a valóságot. A józan és laza külső mögött ugyanis rendkívül érzékeny szív lakozik, amit csak nagyon keveseknek mutat meg. Olyan jól képes megjátszani azt, hogy minden rendben van, hogy sokszor még a legközelebbi ismerőseik sem tudják, hogy lelkében viharok dúlnak. AZ Oroszlán hajlamos arra, hogy eltitkolja, hogy egy szakítás mennyire megviselte.

5. A humort előszeretettel használja kommunikációs eszközként

Az Oroszlán bárkit képes megnevettetni és remek humorát skoszor használja gondolatai és érzelmei kifejezésére is. Úgy érzi, könnyen kommunikál humorérzéke segítségével és ez így is van, hiszen valóban kifejezetetten sikeresen teszi. Humorizál akkor, ha valakit meg szeretne győzni valamiről, akkor is, ha abszurd helyzetben találja magát és akkor is, mikor forró a lába alatt a talaj, vagy kellemetlen szituációba keveredett.

A szerelemben is fontos számára, hogy partnere értékelje a vicceit és sokat nevessenek együtt. Értékeli, ha társa vevő a spontaneitásra, hiszen él-hal a váratlan helyzetekért.

Az Oroszlán nem otthonülő partner, hiszen kiszámíthatatlan és nyughatatlan természete melett nem lehet unatkozni.

Képek forrása: Kuzmichtudio/Depositphotos.comDirima/Depositphotos.com, info.zonecreative.it/Depositphotos.com

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

1 hozzászólás

  • Springel Dávid
    2021.04.05., 07:06

    Ezeket a pontokat ,mintha dzó szerint rólam írták volna 😅. Mindenben magamra ismerek!!

    Válasz

Írj egy hozzászólást