Párkapcsolat / Szerelem

Online társkeresők 45 felett: 4 dolog, amit jó, ha tudsz a netes ismerkedésről

Online társkeresők 45 felett: 4 dolog, amit jó, ha tudsz a netes ismerkedésről

A netes társkeresés nem egyszerű feladat, mindegy, hogy mennyi idős vagy. Azonban 45 év felett egészen más szabályokat érdemes betartanod, és teljesen más jelekre kell felfigyelned, mint a 20-as éveid során. Az alábbi négy dologgal érdemes képben lenned, ha szeretnéd megtalálni a szerelmet!

1. A megfelelő weboldal

Az online randizás egyik legfontosabb szabálya, hogy meg kell találnod azt a helyet, ahol a legjobban tudsz ismerkedni. Bármennyire is népszerű jelenleg a Tinder, ez inkább a fiatalabb korosztály számára ideális, ha pedig 45 felett komoly kapcsolatot keresel, inkább más helyeken érdemes nézelődnöd. Habár, itt sem kizárt, hogy egy érettebb férfi rád tudjon találni!

Rengeteg olyan oldal van, ahol kifejezetten egy bizonyos korcsoportot céloznak meg, vagy láthatod, mennyire közös az érdeklődési körötök, esetleg egy teszt kitöltése után javasol neked az oldal olyanokat, akikkel megtalálhatod a közös nevezőt. A lényeg, hogy nem érdemes azon oldalakon nézelődnöd, ahol csak az idődet vesztegeted – vagy akár a pénzedet.

Apropó anyagiak, mindig figyelj oda, hogy milyen oldalra regisztrálsz! Ugyanis akadnak olyan megbízhatónak tűnő társkeresők, amelyek rögtön a belépés során elkérik a kártyádat egy kisebb regisztrációs díj miatt, majd később, különböző indokokra hivatkozva levonnak összeget az oldal használatáért – még akkor is, ha csak egyszer léptél be. A lemondás pedig szinte lehetetlen, ezért alaposan olvass utána a véleményeknek!

2. A fényképek

Amikor beszélgetni kezdesz valakivel online, eleinte légy egy kicsit óvatos. Sosem szabad túl sok privát információt megosztanod az életedről, mert nem tudhatod, ki ül a monitor másik végén. A fényképekre is figyelj oda! Ha valaki elmúlt 50, de még a 30-as éveiből készült fényképekkel próbál ismerkedni, érdemes kétszer is átgondolnod, vajon miért teszi ezt. Ahogy azokkal sem érdemes túl sokáig beszélgetned, akik nem tesznek fel magukról fényképet, és az okát nem árulják el.

Hiába küld magáról privát üzenetben fotót, mondván, hogy nem szeretné kitenné magát, aki online ismerkedik fénykép nélkül, valószínűleg házas vagy kapcsolatban él, és nem akarja, hogy egy közös ismerős ráismerjen az oldalon.

3. Higgy a tetteknek!

Ha elkezdesz a neten ismerkedni, előbb-utóbb találkozni fogsz azokkal az emberekkel, akiket sajnos nem lehet komolyan venni. Ők azok, akik azt hangoztatják, hogy szeretnének randizni, személyesen találkozni, de amikor a részleteket beszélnétek meg, eltűnnek. Vagy az utolsó pillanatban lemondják a találkozót, és néhány napig nem is keresnek – majd úgy tesznek, mintha mi sem történt volna.

Az ilyen emberek általában nem állnak készen az ismerkedésre, és végül csak az idődet pazarolják, így érdemes észben tartani azt a nagy igazságot, hogy a tettek fontosabbak, mint a szavak.

Ha kétszer lemondja a randit, harmadszor már ne adj esélyt neki!

sepy/depositphotos.com

4. Életkori különbségek

Sokakkal megesik, hogy a neten olyan férfiaktól is üzenetet kapnak, akik 5-10 évvel fiatalabbak. Ilyenkor a legtöbben egyáltalán nem adnak esélyt nekik, mert úgy gondolják, a közeledésük komolytalan, és úgysem lenne jövője egy ilyen kapcsolatnak. Pedig az igazság az, hogy csak azért, mert valaki fiatalabb nálad, még nem feltétlenül keres a saját korosztályában partnert.

Egyáltalán nem biztos, hogy a korkülönbség miatt nincs esélye a kapcsolatotoknak, épp ezért nem kell azonnal leírnod azt, aki nálad fiatalabb. Legalább egy-két randit megér a dolog, mert meglepődnél, mennyire összepasszolhatsz valakivel, aki egy kicsit később született, mint te!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást