Top 10 olvasnivaló karácsonyra

Top 10 olvasnivaló karácsonyra

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Top 10 olvasnivaló karácsonyra

Az otthon békéjében, hosszú téli estéken annyira jóleső érzés egy jó könyvvel szórakoztatni magunkat! Tekintsd meg következő ünnepi könyvajánlónkat:

Családi karikatúra – Szám Kati

Három gyerek nem akadály!
Családi kör görbe tükörben. Jelenetek és tanulságok egy háromgyerekes család életéből, ha úgy tetszik, írott és rajzolt karikatúrák, sok humorral, női szemmel: Szám Kati rövid mulatságos történetei és Szűcs Édua karikatúrái színes hétköznapokat és mozgalmas ünnepeket varázsolnak elénk 35 életképben.A könyv igazi karácsonyi ajándék azok számára, akiknek fontos a család, de azért otthon mégsem mindig minden pompázik a mosolyalbumok rózsaszínjében. A könyv szórakoztató olvasnivaló és bátorító töltekezés a derűs nagycsaládos élethez.

Pillanatfelvételek – Martos Tamás

Hogyan (ne) veszekedjünk?A Képmás Könyvek kötete ismerős pillanatokat villant föl a párkapcsolatból. Történeteket, amelyek mindannyiunkkal megeshetnek. A történetek mögött életek, érzések, gondolatok, helyes vagy helytelen döntések. Mit rejtenek el és mit fednek fel a szavak, gesztusok? Hol siklik félre a közelség és szeretet utáni vágy, öröm helyett miért marad gyakran csak az üröm?
Bepillantunk a banális, mindennapi konfliktusok „mögé”, keressük a lélektani mozgatórugókat, fordulópontokat, és legfőképpen a tanulságokat. Ebben van segítségünkre Martos Tamás pszichológus, és Szűcs Édua, aki karikatúráival és a humor szemüvegével javítja éleslátásunkat.

Bécsi kávé, pesti lány – Palotás Petra

A Bácsben dolgozó magyar lány, Répássy Rebeka, a sors szeszélye folytán egyik pillanatról a másikra az osztrák tévé képernyőjén találja magát, és egy valóságshow ígéretes szereplőjeként egy ország kíséri figyelemmel minden mozdulatát. Nagy a tét Rebeka számára, hisz százezer euró, hírnév, és váratlan ráadásként a szívfájdítóan jóképű producer, Marcus szerelme a tét.
A kereskedelmi tévék színfalai mögött semmi sem az, aminek látszik. Ha a szépséges vörös hajú lányhoz hasonlóan Te is kedveled az osztrák fővárost, a karácsonyi hangulatot és a bécsi kávét, akkor nem hagyhatod ki Palotás Petra romantikus regényét!

Karácsonyfaerdő – Karácsonyi elbeszélések

Egyszer egy évben, karácsonykor minden ember angyallá, minden fa karácsonyfává és minden erdő karácsonyfaerdővé változik.
A kötet tizennyolc varázslatos karácsonyi elbeszélést tartalmaz olyan magyar írók tollából, mint Mikszáth Kálmán, Gárdonyi Géza, Móra Ferenc, Tömörkény István, Dallos Sándor, Kosztolányi Dezső és mások.

Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei – Ransom Riggs

Elhagyott árvaház egy rejtélyes szigeten…
Egy különleges regény, káprázatos és megindító. A köny főhőse a tizenhat esztendős Jacob, aki egy családi tragédia után egy távoli, Wales partjai közelében lévő szigetre kerül, ahol felfedezi Vándorsólyom kisasszony különös gyermekek számára alapított otthonának omladozó romjait.

Ahogy Jacob végigjárja az elhagyott árvaházat rájön, hogy az itt élő gyerekek több, mint különösek. Lehet, hogy jó okból zárták őket el egy kietlen szigeten…

Légy igazi nő – Kim Cattrall

A Szex és New York Samathája úgy szól hozzád a könyvben, mint egy igaz, okos és jóindulatú barátnő.
Igaz, mert nem a világ oly divatos fecsegő felszínét mutatja meg neked. Okos, mert tapasztalt és a tudását nem fölényesen előadja, hanem úgy mutatja meg neked, hogy el is hiszed, amit mond. Jóindulatú, mert hisz abban, hogy kamasznak lenni nem könnyű dolog, értékes emberré válni pedig nem lehet segítség és támogatás nélkül. És meglepő, mert a világ egyik legnépszerűbb sorozatának sztárja valódi, emberi és értékes gondolatokat sorakoztat föl. 

Szütyiő – Kis Ádám

„Nem azért írtam könyvet, mert kijöttem a villából, és nem azért, mert most bevallok valamit, esetleg mindent. Nem vagyok író, költő, még csak Havas Henrik sem. Csupán egy humorista, akit rengetegen kerestek meg azzal, hogy látták/hallották a műsort, isteni volt, de szeretnének valami kézzel fogható kissádámot otthonra.
Úgy gondoltam, ez a Szütyiő lesz az, amit a kezedben, esetleg válladon tartasz. Jobb, mint egy hűtőmágnes. Ebbe a szütyőbe dobáltam írásaimat, elmélkedéseimet, kalandjaimat, véleményemet, fantáziálásaimat, magamat, hogy Te, kedves olvasó, néző, fiú vagy lány, férfi vagy nő és a többiek kapj, kapjatok egy kiss darabot belőlem. Ami szintén én vagyok. Csak nem színpadon, hanem papíron, Nektek, otthonra. A könyv továbbá azért is született, hogy drága jó Anyukám ezentúl tudjon nekem mit venni karácsonyra, névnapomra!”
Kiss Ádám

Férfiak és egyéb katasztrófák – Kerstin Gier

Az első sortól az utolsóig garantált szórakozás, ami nem véletlen: Németországban film készült a könyvből, Kerstin Gier könyveit eddig 2 millió példányban adták el.
A 26 éves Judith elégedetlen az életével. Izomagyú barátja fontossági sorrendjében ő csak a kerékpározás után szerepel, és folyamatos harcban áll a kilóival, pattanásaival. Barátnői helyzete sem rózsásabb… Hősnőnket azonban helyzetkomikumokban bővelkedő magánéleti kudarcai nyílegyenesen vezetik az öntudatos önmegvalósítás felé. A négy barátnő a nagy Ő keresése közben egyik groteszk-humoros kalandból a másikba csöppen, egészen a könyv meglepő végkifejletéig. 

Vulévu – Vass Virág

Őszinte és hiteles regény a női barátságról, kis és nagy szerelemről, sorsfordító utazásról, a média- és divatvilágról és nem utolsó sorban az önismeretről.
A Vulévu valós és álomszerű, kacagtató és felkavaró, miközben az örök kérdésre keresi a választ: Vulévu (akarod) ?

A burok – Stephenie Meyer

Stephanie Meyer írónő a Twilight sorozat után megalkotta ezt a remekbe szabott sci-fit. 
A világűrből érkező idegenek irányításuk alá vonják az emberek elméjét, így testük már csak egy burok maradt. Amikor egy nagyhírű, különc idegen vándorló lélek Melanie testébe költözik, egyvalamire nem készült fel: hogy új testének előző lakója nemhogy nem költözött ki a burokból, de egyenesen visszaköveteli a tulajdonát. Melanie megtölti a Vándor elméjét az emlékeivel és képekkel a szerelméről, aki egy távoli helyen bujkál, és még mindig nem adta fel a harcot az idegenek ellen.
Melanie és a Vándor szövetségesekké válnak, és a két lélek ugyanabban a burokban vág neki az arizonai sivatagnak, hogy megtalálják a férfit, akibe mindketten szerelmesek…

VIDEO 6 dolog amit soha ne érints meg más házában

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást