Olcsón nyaralnál 2018-ban? Ezek a legköltséghatékonyabb úti célok!

Olcsón nyaralnál 2018-ban? Ezek a legköltséghatékonyabb úti célok!

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Olcsón nyaralnál 2018-ban? Ezek a legköltséghatékonyabb úti célok!

Egy kis szerencsével olcsó repülőjegyet ma már szinte bárhová ki lehet fogni, az viszont más kérdés, hogy a kiszemelt úti célon mennyire pénztárca-barát a nyaralás. Az alábbi helyek olcsóbbak, mint a legfelkapottabb nyaralóhelyek, mégis legalább annyi szépséget tudnak ajánlani az idelátogatóknak.

Malajzia

Thaiföld szomszédjában, szintén felkészülve a turistákkal, mégis kevesebb idelátogatóval Malajzia tökéletes alternatíva lehet azoknak, akik az egzotikus kelet szépségeit keresik.

A TravelPirates főszerkesztője szerint Kuala Lumpurban 15 dollárért már három csillagos szobát lehet találni, 10 dollár pedig kifut napi háromszori étkezést, miközben Malajzia gyönyörű tájakkal, pezsgő nagyvárosokkal és álomszép tengerpartokkal várja a turistákat.

Mesebeli szigetre utaznátok?

Langkawi az úti magazinok szerint egy még kevésbé felfedezett, de annál több figyelmet érdemlő választás lehet!

Szlovénia

Elérhető távolságban van akár autóval is, elképesztőek a tájai, vendégszeretőek a lakói és híresen jó a konyhája, így Szlovénia mesés tájain igazán nem lesz csalódott sem az, aki a természetet bújná, sem pedig az, aki a város forgatagába vetné bele magát a nyaralás alatt.

A Bledi-tó környékét semmiképpen sem érdemes kihagyni, főleg, hogy néhány órás autóúton belül van a fővárostól és a tengerparttól, az autót pedig a Goriška Brda borvidék környékén érdemes letenni.

Portugália

Lisszabon és Porto népszerű és költséghatékony választások, de például Afrikától nem messze, az Atlanti-óceánban található Azores szigete is megannyi csodát rejt, miközben az ide özönlő turisták még nem tornázták az egekbe az árakat.

Parti városok, érintetlen partszakaszok, gyönyörű természet és persze pazar tengeri ételek valamint kiváló borok várják az idelátogatókat, így tökéletes választás lehet ez mindazoknak, akik a természet közelségét szeretnék élvezni, vagy romantikus, megszökős nyaralást terveznek.

Marokkó

Káprázatos hegyek, gyönyörű partok, pazar ételek és a sivatag lehelete – Marokkó színpompás világa ezernyi meglepetést és csodát tartogat az idelátogatóknak.

Három csillagos szállásokat már éjszakánként 12 dollárért lehet találni, az olyan élmények pedig, mint például a Szaharában töltött éjszaka, Chefchaouen kék városa vagy az argán fákra felmászó kecskék látványa pénzben nem is kifejezhetőek.

Ha pedig mindez nem lenne elég, az észak-afrikai ország építészete is maga a csoda, szinte minden sarkon tátva marad az ember szája a látványtól.

Észtország

Sajnos az utazásra nem könnyű olcsó alternatívát találni, cserébe viszont Észtország káprázatos nemzeti parkokkal, a történelem nyomaival és barátságos lakókkal vár, akik ráadásul külön örülnek a távolba szakadt nyelvrokonoknak.

A főváros, Tallinn mellett érdemes felkeresni az egyetemi várost, Tartut, valamin a helyi üdülőparadicsomot, Hiiumaa-t is.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást