Otthon / Dekor

Olcsóbb mint a bolti, és imádják a lakberendezők – A mismatch stílus

Szinte nem találni olyan lakberendezési magazint mostanában, amiben ne lenne legalább egy fotó egy nagy étkezőasztalról, és körülötte különféle, első ránézésre egymáshoz nem illő székekről. A mismatch stílust imádják a lakberendezők, és mi is!

Instant bulihangulat

Egy garnitúra jó minőségű, ráadásul nem tucat hatást keltő széket megvásárolni nem olcsó mulatság, de ha bolhapiacokon, aukciós oldalakon, vagy akár lomtalanításokkor, egyesével szerzed be őket, akkor akár fillérekből is kihozhatsz egy nagyon izgalmas hatást.

Igaz, hogy ez sokkal több utánajárást igényel, de a végeredmény magazinokba illő lehet, és csak a fantáziádra és kitartásodra van bízva, hogy mit hozol ki a filléres projektből.

Vedd kezedbe az irányítást!

Ha mismatch stílusban gondolkodsz, ne feledd, hogy nem kell, hogy a székek különösen hasonlítsanak egymásra, mégis jó, ha van egy elem, ami összeköti őket.

Ha lecsiszolod, majd egy szín különböző árnyalataira fested őket, akkor nem csak harmonikusabbá teheted az összhatást, de akár a lakás többi részéhez is hozzápasszinthatod a frissen vásárolt, és újjá varázsolt bútoraidat.

Olvastad már?  5 fürdőszoba felújító trükk fillérekből, amivel nagy hatást érhetsz el

Színes textilek

Akár egészen különböző ülőhelyek is összeilleszthetőek, ha okosan játszol a kiegészítőkkel.

Itt például az asztalfőkre két fotel került, amit a tulajdonosok újrahúzattak, és az ennek megfelelő anyagból készítettek üléspárnákat a többi székre.

Így az egyébként világos, letisztult és természetes stílusú szobába izgalmas színfoltot jelentenek ezek a virágminták.

Jöhet minden!

Nem mindig egyszerű a darabonként vásárolt székeket egyben is elképzelni.

De ha neked jó szemed van a dologhoz, akkor merj bátran, különböző ülőalkalmatosságok közül szemezgetni, mert sokszor az egészen különböző formák is jól mutatnak, ha a végeredményben a stílusuk mégis egységes, vagy legalábbis egy hangulatba simítható.

Fontos, hogy tudd, hogy milyen hatást szeretnél elérni, és ha ehhez egy széket megvettél, akkor már maradj az eredeti elképzelésednél.

Klasszikus stílushoz is

Nem kell megijedned akkor sem, ha inkább a klasszikus, visszafogottabb stílust kedveled, mert a mismatch székek ebbe is jól beilleszthetőek, ráadásul, mivel eleve egyszerűbb használt piacokon beszerezni őket, hozzák magukkal a vintage stílust.

A lényeg, hogy ilyenkor klasszikus színeket válassz, és ne fesd át a székeket.

Olvastad már?  Pszichológusok szerint ezek a legtökéletesebb színek az egyes szobákba

Ha minden második színárnyalatban is hasonlít, akkor nem is lőhetsz mellé velük.