5+1 olcsó hatású szett, amit senkinek sem ajánlunk

5+1 olcsó hatású szett, amit senkinek sem ajánlunk

Címlap / Stílus / Divat / 5+1 olcsó hatású szett, amit senkinek sem ajánlunk

Lehet vagyonokat költeni egy-egy ruhadarabra, de akkor azok legalább legyenek igazán szépek és látszódjon rajtuk, hogy minőségi darabok. Még a világmárkák is időről-időre meglepnek minket azzal, hogy képesek olcsó hatású darabokkal ellepni az üzleteket. Ha pedig nem lenne rajtuk márkajelzés, könnyen azt hihetnénk, hogy egy ócska vacak. Összegyűjtöttünk néhány olyan viseletet, amitől óvva intenénk téged a jövőben.

A túlkoptatott farmer

Mi is szeretjük a koptatott, szaggatott farmert (bár nem tudjuk megérteni, hogy télen miért a térdnél kivágott darabokkal van tele az összes üzlet), azért itt is nagyon kell figyelni a határokra, mert könnyen el tudja rontani az egész szettedet és így kelt egyfajta olcsó hatást a szemekben.

Amire figyelned kell az az, hogy egyrészt ne legyen túl nagy a kontraszt a farmerod alapszíne és a koptatás között, másrészt a koptatott rész felülete ne legyen túl nagy.

Inkább csak feltűnésmentesen olvadjon bele a farmerbe.

Ha túl extrémnek mutatnád magad

Persze, értjük mi, hogy mindenki igazi egyéniség és meg kell mutatni azt, aki vagy, na de van egy határ. Sokan elkövetik azt a divatbakit, hogy kizárólag azért bújnak furábbnál furább ruhákba, hogy azt hangsúlyozzák, mennyire különlegesek.

Igen ám, de ez könnyen átfordulhat a másik irányba és nem különlegesnek, hanem közönségesnek fognak hatni.

Vagy legalábbis olyannak, aki beszaladt az első turiba és gondolkodás nélkül, mindent magára aggatott.

A rossz párosítás

Nem árt tisztában lenned néhány alapszabállyal, ami az öltözködést illeti. Jó, ha ismered az arányaidat és tudod, hogy mit mihez érdemes párosítanod, hogy a lehető legtöbbet hozd ki magadból.

Ha például adott egy szép ruha, ami tökéletesen passzol az alkatodra, akkor ne rontsd el azzal, hogy egy ilyen bő, jellegtelen pulcsit veszel alá. Nem, nem stílust teremtesz, hanem magad ellen dolgozol.

Amit tehetsz viszont, hogy télen aláveszel egy szép garbót, vagy fölé valamilyen dzsekit, amitől még mindig a ruha lesz hangsúlyos.

Túl sok a díszítés

Szerencsére a 2000-es évekkel együtt a rengeteg flitter, csillám és gyöngyök is feledésbe merültek, jobban mondva, egészséges arányban tértek vissza öltözködésünkbe, mert valljuk be, tiniként imádtuk, ha mindenünk csillog, ragyog és fényben úszik.

Na, de most már 2018-at írunk, így bármennyire is szeretted azokat az időket, próbálj meg elszakadni attól a stílusirányzattól. Sokkal jobban fogsz kinézni egy letisztult külsővel, amin finoman köszön vissza csak egy-egy csillám.

Kifejezetten feldobja a ruháidat egy-egy gyöngy, flitter, vagy bross, de csak mértékkel!

Amikor az agy képtelen feldolgozni a látottakat

Oké, rendben! Értjük, hogy újra menő a zokni-szandi kombó (kizárólag nők körében!), DE! Jelenleg tél van és kizárt, hogy bármelyik tervező arra buzdítana, hogy vastag harisnyában és nyári szandiban járj az utcán.

Maximum a kifutókon életszerű ez a látvány, de, mint tudjuk, ott mindig, minden el van túlozva.

Próbáld meg valahogy kibírni tavaszig, amikor már hódolhatsz ennek a trendnek, persze kizárólag vékony harisnyával, vagy térdzoknival.

A hanyagság nem mindig menő

Mindig van valami, amit felkap a divatvilág és próbálja átformálni a mai trendeknek megfelelően, de elég fura látvány, mikor az utca embere is bepróbálkozik ezzel. Először is, már nem divat, ha a nadrágunk alja rongyos, mivel azzal mossuk fel az utcát.

Másodszor pedig lehet, hogy Cavalli, vagy Armani megengedhetik már maguknak, hogy egy bevásárlószatyorral a kezükben engedjék útra a modelleket a kifutón, a te kezedben viszont úgy fogsz kinézni, mintha éppen a piacról jönnél.

Felejtsd el!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást