Október 5–11.: Ilyen színes programoknak nem lehet ellenállni

Október 5–11.: Ilyen színes programoknak nem lehet ellenállni

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Október 5–11.: Ilyen színes programoknak nem lehet ellenállni

Ezen a héten is rengeteg jó program vár rád, hiszen kiállításokra, design fesztiválra, koncertekre, gasztronómiai napokra és egy divatbemutatóra is ellátogathatsz majd! Nézd végig a listánkat és a kedvenceidet már most írd be a naptáradba!

HÉTFŐ – október 5.

Tour de l’art: Kétkeréken kortárs műalkotásokhoz – Ludwig Múzeum

Ritkán találkozol kortárs műalkotásokkal köztereken? Lehet, hogy nem néztél eléggé körbe! A Ludwig Múzeum invitál most arra, hogy menj el hozzájuk biciklivel, és tarts velük egy városfelfedező túrán!

Különböző köztéri helyszínek „kerülnek terítékre”, ahova elbringázva olyan kortárs művészi alkotásokat láthatsz, amelyek a múzeum gyűjteményében is szerepelnek. A kezdeményezés célja, hogy ne csak beltéri tárlatokon vegyünk részt, továbbá hogy a művészekkel is találkozzunk.

KEDD – október 6.

Pink Martini – Müpa

A Pink Martini nehezen behatárolható, színes stílusáról ismeretes. Az igényesen hangszerelt számokat sokan klasszikusként definiálták, mások azonban a latin zene és a dzsessz irányvonalát vélték ezeken keresztül felfedezni. Hogy ezt eldönthesd te magad, mindenképp érdemes ellátogatni a koncertre, amelyen szuper, minőségi szórakozás, és az együttes kiemelkedő énekese, China Forbes vár rád!

Fotóművészeti Szabadegyetem – Mai Manó Ház

Idén ősszel is elindítja a Mai Manó Ház a nagy sikerű Fotóművészeti Szabadegyetemét, amelyen a fotózásról, és annak hatásairól lesz szó. Az előadásokon a művészet és a fotográfia valóságalakító lehetőségei és ereje lesz a téma.

A jelenkori kérdéseket boncolgatva azt vizsgálják majd, képes-e a fénykép pozitív hatást gyakorolni az események folyamatára, ennek módjaira fognak kitérni. A beszélgetéseken résztvevők a művészi magatartásformákat, performanszokat, akciókat és a konkrét műveket elemzik.

SZERDA – október 7.

Száll a kakukk fészkére – Belvárosi Színház

A Ken Kesey nagy sikerű regénye és a klasszikus Milos Forman-film alapján íródott színdarab hosszú évek után újra Budapesten válik láthatóvá a Belvárosi Színházban.

A történet McMurphyről, a betörhetetlen, vad, de mégis nagyon emberi főhősről szól, aki, hogy a börtönt elkerülje, inkább elmezavart szimulálva az bolondokházát választja. Itteni kapcsolatait, harcát a főnővérrel, ugyanakkor belső utazását követhetjük nyomon.

A darabot Znamenák István rendezte Szabó Kimmel Tamás, Péterfy Bori és Makranczi Zalán főszereplésével.

Zappa 75 – A38 Hajó

Az idén ünnepelné Frank Zappa a hetvenötödik születésnapját, így ebből az alkalomból a mester emlékére rendez legendás zenekara egy koncertet.

A 2000-es évek elején újjáéledt Mothers Of Invention némi öniróniával fűszerezve most GrandMothers Of Invention néven fut, és turnézik hajthatatlanul. A klasszikus albumok, számok felcsendülése, autentikus előadás és jó hangulat – ez az amit a hajdani zenésztársak ígérnek a mai zenekedvelőknek.

CSÜTÖRTÖK – október 8.

5. Mozinet Filmnapok

A Mozinet filmforgalmazó cég az ország számos pontján rendezi meg az 5. alkalommal tartandó filmnapjait október 8-ától 11-éig. Ezzel a céljuk egy olyan esemény létrehozása, amely több szempontból is sokoldalúbb, mint a korábbiak.

A két budapesti mellett további tizenkét helyszínen lesznek vetítések, melyeken Cannes, Velence, Berlin és San Sebastiano legjobb filmjeit nézhetjük meg, kilencet ezek közül országos premier előtt. Láthatjuk többek között a Macbeth-et, az Ifjúságot, a Kosokat és további fesztiválkedvenceket.

PÉNTEK – október 9.

Eleven Ősz – Design Fesztivál

A nagyszabású kulturális rendezvényre október 9-én és 10-én kerül sor a Bartók Béla úton. A Kult Tizenegy Egyesület rendezi meg az ELEVEN hétvégét, amelyen a cél a Bartók Béla út és környékének kulturális értelemben vett fellendítése. Neves előadók koncertjei, workshopok, előadások, filmvetítés, különböző családi programok várják az érdeklődőket.

Ludwig Goes Pop – The East Side Story

A Ludwig Múzeum Peter és Irene Ludwig által létrehozott alapgyűjteményének talán a legismertebb és a leghíresebb eleme a pop art korszakot bemutató anyag.

A pop art emblematikus művészeinek (Japser Johns, Roy Lichtenstein, Andy Warhol, stb.) ikonikus művei mellett itt ugyanakkor kevésbé ismert alkotók (Allan D’Arcangelo, Richard Linder) művei is megtalálhatóak, valamint az amerikai vonulaton kívül az európai művészeké is (Peter Blake, David Hockney). A nemzetközi pop artot bemutató kiállítás egyedülálló, Budapesten az anyag kiegészül a korszak magyar és kelet-európai alkotóinak a műveivel.

SZOMBAT – október 10.

délelőtt négy – Röhrig Géza estje – Toldi mozi

A mostanság nagy port kavaró és nemzetközi elismerésnek örvendő Saul fia című film főszereplőjéről mindenképpen érdemes tudni, hogy eredetileg költő, író, filmrendező és dramaturg, akiről emellett a nyolcvanas években underground budapesti zenészként hallhatott az ember. 2000 óta New Yorkban él, más-más jesivákban tanult, Amerikában pedig éppen most jelenik meg a Dead Beard című regénye, tavasszal pedig a Magvető kiadónál egy verseskötete. A szerzővel Németh Gábor fog beszélgetni.

3. Lelkes Ásvány Börze a MOM Sportban

Idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre a MOM Sportban az ásvány börze, melyre két nap is (október 10–11.) jegyet válthatsz. A rendezvényen különböző különleges ásványokkal, ősmaradványokkal, drágakövekkel, meteoritokkal, illetve az ezekből készült dísztárgyakkal és ékszerekkel találkozhatsz, melyek nem csupán, mint kiállítási tárgy, hanem mint vásári portéka szolgálnak. Mindemellett interaktív gyerekprogramok is várhatóak.

VASÁRNAP – október 11.

Indiai és vegán gasztronómiai nap – Lélek Palotája

A Csillaghegyen található Lélek Palotája 4. alkalommal rendezi meg idén a népszerű indiai vegán gasztronómiai rendezvényét. A sokszínű programmal készülő szervezőknek köszönhetően a látogatók bepillantást kaphatnak az indiai tradicionális konyhaművészetbe!

Mercedes-Benz Fashion Week Central Europe – Várkert Bazár

A Várkert Bazárban lesz idén megtartva a Közép-Európa legnagyobb divateseményének tartott Mercedes-Benz Fashion Week Central Europe, amelyen közel 50 hazai és regionális tervező vonultatja fel legújabb kollekcióit. Az esemény záró programjaként a szervezők pedig kihirdetik a 2015-ös Gombold újra! pályázat nyerteseit.

Az estre váltott jegyekből származó bevételt a Design Terminál az Ökomenikus Segélyszervezet számára ajánlja fel.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást