Egészség / Életmód

5 nyomós indok, amiért felesleges a biológiai órád miatt aggódnod

5 nyomós indok, amiért felesleges a biológiai órád miatt aggódnod

Ha egyedülálló nő vagy, aki előbb-utóbb szeretne saját gyereket, bizonyára mondták már neked, hogy „ketyeg a biológia órád”. Ez a mondás arra utal, hogy meghatározott számú petesejttel születünk, ami életünk során csak fogy és nem termelődik újra. Ez a tudat elindíthatja fejünkben a tiktakkolást, de ha rágörcsölünk valamire, annak semmi értelme, úgyhogy ha szingli vagy és már hallod a ketyegést, először is vegyél egy mély levegőt és nyugodj meg. Íme pár megnyugtató gondolat, ami szerint felesleges a biológiai óránkon és korunkon stresszelnünk.

1. Az öregedés természetes folyamat

Ha korod miatt aggódsz, akkor elárulom, hogy akárhány éves vagy, pár év múlva a jelenlegi korod nagyon is vonzónak fog tűnni.

Ha tegyük fel most vagy 32, akkor arra gondolsz, milyen jó volt 28 évesnek lenni, de két év múlva már a mostani korod fogod visszasírni.

Negyven felett pedig arra gondolsz majd, hogy bezzeg a harmincas éveidben milyen fiatal és csinos voltál. Éppen ezért ennek semmi értelme, inkább élvezd ki a korod, bármennyi is vagy. 

2. A szerelemnek nincs lejárati dátuma

Szerencsére egy nő nem úgy működik, mint egy fürt banán, vagy egy dobozos tej. Ha már elmúltál 35 és még nem találtad meg életed párját, az nem jelenti azt, hogy meg fogsz romlani és menthetetlenül húsz macskával fogsz magányosan megöregedni. Lehet, hogy azok a húszas-harmincas barátaid, akik most Facebookon turnéznak a boldog házasságukkal és gyerekeikkel, majd negyvenen túl találják magukat újra a húspiacon, elvált szülőkként.

Kép: racorn/depositphotos.com

3. A szorongás csak ront a helyzeten

Nincs szexibb, mint egy független nő, akinek van önbizalma.

Akárhány kutatást nézünk azzal kapcsolatban, hogy mi tetszik a férfiaknak legjobban egy nőben, a pozitív, magabiztos hozzáállás az, amit az urak a legfontosabbnak találnak.

Igen, nehéz elhinni, de ez a tulajdonság fontosabb nekik bármely külsőségnél. Tehát lehet egy nőnek akármilyen nagy a melle, szép az arca, vagy kerek a feneke, ha bizonytalan magában, a férfiak nem fogják olyan vonzónak találni, mint egy kinézetre nem olyan előnyös tulajdonságokkal rendelkező, de vidám és magabiztos nőt. Ezért nem szabad görcsölni a dolgokon, mert az erősebbik nem bizony megérzi a kétségbeesést, így hátrányból indulsz majd náluk. 

4. Vannak más lehetőségek is

Igen, a biológia óra valóban létező dolog, ez kétségtelen. Ennek ellenére annak, hogy anyává válj, nemcsak az a módja, hogy természetes úton teherbe esel és szülsz egy babát. Először is lefagyaszthatod a petesejtjeidet, ha úgy érzed, szorít az idő és biztosra akarsz menni. A mesterséges megtermékenyítés és a béranya szintén egy lehetőség, ahogy az örökbefogadás is.

Lehet, hogy jelenleg ezek a kilátások nem túl csábítóak számodra, de akkor is jó, ha tudsz róluk, hiszen ezáltal kisebb lesz rajtad a nyomás. Ha édesanya szeretnél lenni, nem az számít, hogyan lett gyereked, hanem hogy milyen szülő válik belőled. 

5. Gyerek nélkül is élhetsz teljes életet

Ugyan a társadalom a mai napig hajlamos kicsit megbélyegezni azokat a nőket, akik nem szültek gyereket, de nem szabad hagynod, hogy ez téged befolyásoljon és emiatt rosszul érezd magad. Eleve nem szabad, hogy egy nő csak az anyasága alapján határozza meg magát, hiszen ezen kívül annyi minden létezik még egy ember életében. Kiteljesedhetsz a szerelemben, utazásban, munkádban, a művészetben, abban, hogy másoknak segítesz, vagy hogy a hobbijaidnak élsz.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást