6 nyomós érv az Airbnb mellett

6 nyomós érv az Airbnb mellett

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / 6 nyomós érv az Airbnb mellett

Utazol és már csak a szállást kellene lefoglalni? Hotelszoba, hostel, Airbnb vagy coachsurfing? Számos lehetőség áll előtted, már csak döntened kell. Az elmúlt években már itthon is nagyon elterjedt az Airbnb, nem csak külföldön használjuk, de egyre többen foglalkoznak saját lakásuk kiadásával is Airbnb-n keresztül. Lássuk, milyen előnyei vannak az Airbnb-nek, miért válaszd ezt a szállásehetőséget, ha utazol.

Egy kis helyi betekintés

Ha szeretsz úgy utazni, hogy nem csak a turisták számára ajánlott látványosságokhoz látogatsz el és a turisták által kedvelt központi helyeken szállsz meg, akkor az Airbnb a számodra tökéletes választás.

Nem csak azért, mert sokkal izgalmasabb valakinek a lakásában lakni, mint egy személytelen hotelszobában, hanem azért is, mert ezzel a módszerrel szuperül belepillanthatsz a helyiek életébe.

Az Airbnb-n választhatod azt az opciót is, hogy a teljes lakást kibéreled, de ha kisebb a budget vagy szeretsz helyiekkel ismerkedni, akkor akár egy külön szobát is bérelhetsz.

Olcsóbb

Lehet, hogy elsőre meglepő, de mégis sok esetben igaz, hogy egy Airbnb-n foglalt szállás olcsóbban is kijöhet, mint egy hotelszoba, pedig mégis így van.

Amikor összeveted az árakat, számolj azzal is, hogy egy lakásban lehetőséged lesz használni a konyhát, így a reggelin vagy a napközbeni étkezéseken sokat spórolhatsz, ha magadnak készíted az ételeket a helyi üzletekben vásárolt alapanyagokból.

Sok esetben a lakás fel van szerelve minden extrával, azaz van mosógép, vasaló, így, ha hosszabb időre maradsz, akkor biztosan jobban jársz, mintha csupán egy franciaágy és egy fürdőszoba lenne a szállásod.

Tipp: Az Airbnb összetett szűrőivel ügyesen szelektálhatsz, összehasonlíthatod az árakat és könnyedén foglalhatsz.

Privát

Ha nem akarsz a nyaralás vagy a hosszúhétvége alatt együtt reggelizni a hotel többi lakójával, nem akarsz folyamatosan a recepció előtt elsétálni vagy a be-és kicsekkolásnál sorban állni, akkor egy Airbnb-s lakásban a helyed.

A legtöbb esetben nem is kell találkoznod a tulajdonossal, elég egy kód, amivel megkapod a kulcsot vagy be tudsz jutni a lakásba, így reggel, napközben és este is akkor lehetsz kettesben a pároddal, amikor csak akarsz.

Nem fog megzavarni a szobaszervíz, a takarítónő és a reggeli és vacsora időpontjaihoz sem kell majd alkalmazkodnod!

 

Biztonságos

Elsőre lehet, hogy nem hangzik túl bíztatónak, hogy egy teljesen idegen országban egy idegen valaki lakásában lesz a szállásod, de hidd el, az Airbnb-ben nem fogsz csalódni.

Több oldalról is biztosítják azt, hogy a szállásadók megbízhatóak és valós személyek legyenek, a képeket ellenőrzik, 24 órás ügyfélszolgálatot tartanak fent, valamint a fizetés és a kapcsolattartás is gördülékeny.

Sokat segít a döntésben, hogy egy-egy szálláshelynél azonnal látod a többi vendég által leírt véleményeket, illetve azonnal kapcsolatba léphetsz a szállásadóval, akivel bármilyen felmerülő kérdést átbeszélhetsz.

Egyszerre rugalmas és kényelmes, nem is kell ennél több!

 

Nagyobb csapatoknak

Ha ez alkalommal nem csak a pároddal utaztok kettesben, hanem egy nagyobb társasággal mentek, akkor érdemes megfontolni az Airbnb-n található szálláslehetőségeket.

Valószínűleg olcsóbban kijöttök, ha béreltek egy többszobás lakást vagy egy nagy házat és elosztjátok a költségeket, mintha mindenki külön foglalna egy hotelszobát.

Így nem csak olcsóbban jöttök majd ki, de sokkal nagyobb buli, hogy a teraszon, a kertben vagy a közös konyhában össze tudtok gyűlni és nem mindig a hotel előtt, a recepción vagy csak a reggelinél tudtok együtt lenni.

Fő a változatosság

Míg egy hotelszoba a világ bármely tájára mész, nagyjából hasonlóan mutat, azaz egy franciaágy, maximum egy íróasztal és egy tévé, valamint egy fürdőszoba az egész, addig egy Airbnb-s szállás ezerféle lehet.

Megszállhatsz egy hajón, egy világítótoronyban, egy tengerparti bungalóban, egy ultramodern felhőkarcoló valamelyik penthouse lakásában vagy egy romantikus kis utcában egy egyszobás apartmanban.

Számtalan lehetőség, sok-sok stílus, neked melyikhez van kedved?

 

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!