Nyomd ki helyesen a mitesszereket! Szabályok, amiket minden nőnek ismernie kell

Nyomd ki helyesen a mitesszereket! Szabályok, amiket minden nőnek ismernie kell

Címlap / Stílus / Arc / Nyomd ki helyesen a mitesszereket! Szabályok, amiket minden nőnek ismernie kell

Mitesszeres az arcbőröd? Nem mindegy, hogyan távolítod el a mitesszereket, és miként gondolkodsz magadról. Mikor kell kozmetikushoz, bőrgyógyászhoz fordulnod? Erről szól cikkünk.

Ezért van mitesszered

A mitesszerképződés oka, hogy a pórusok belsejében felfokozódik az elszarusodási folyamat. Zsírból és szarusejtekből dugó jön létre, ami megakadályozza, hogy a faggyú rendesen kiürüljön.

Ha ez inkább a pórus felső részében történik, akkor a levegő oxigénjétől oxidálódik, és sötétszürke színűvé válik. A pórus alsó részében kialakuló elzáródás viszont cisztaszerű göböt okoz, aminek nem látszik a kivezető nyílása, és ekkor zárt mitesszer alakul ki.

Kinyomás

A mitesszerek ellen a legjobb módszer, ha egy kozmetikus rendszeresen kinyomkodja őket. Ha mégis mániád a nyomkodás, arra vigyázz, hogy piszkos kézzel, az arcbőr megtisztítása nélkül, mindennap ne nyomkodd, mert így aknévá fejlődhet, ami sokkal csúnyább és nehezebben eltávolítható. 

Hetente egyszer a kíméletes és szakszerű kinyomás tökéletes megoldást jelent, de csakis tiszta körülmények között, steril kozmetikai papírkendővel végezheted! Csak jól látható mitesszert szabad eltávolítani. A bőr alatti pici göböcskék miatt havonta egyszer egy kozmetikust keress fel.

Tisztítás

Nyomkodás előtt a bőrt alaposan meg kell tisztítani. A körmeidet vágd rövidre, nehogy még mélyebbre préseld a szennyeződést. Gőzöléssel vagy meleg kamillafőzetes borogatással lehet puhítani, hogy a pórusok kitáguljanak.
Csavard a kozmetikai kendőt kétszeresen az ujjhegyed köré. Feszítsd meg finoman a bőrt, mielőtt megnyomod a mitesszert. Ezután alulról fölfelé, óvatosan nyomd ki. Amelyik nem jön ki elsőre, annál ne próbálkozz újra, nehogy begyulladjon és pattanássá alakuljon. 

Kezelés után

A kivörösödött helyeket töröld át alkoholtartalmú arcvízzel. Ha felteszel egy arcmaszkot, az megnyugtatja a bőrödet. A vastagon felvitt hidratálózselé szintén biztosítja ezt a hatást. Ha új kozmetikai szert kezdesz használni, de egy idő után több lesz a mitesszered, akkor néhány hétig inkább ne használd. 

Figyeld meg, hogyan reagál erre a bőröd. Egyes anyagok irritálják a faggyúmirigyeket, különösen ha száraz az arcbőr, és még jobban serkentik a szarutermelődést. Gyógyszerekben is előfordulnak ilyen anyagok. Amennyiben nagyon csúnya az arcbőröd, bőrgyógyásztól kérj tanácsot.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást