Eltűnt a DHL alapítója! 5 ember, aki nyomok nélkül tűnt el a Föld felszínéről

Eltűnt a DHL alapítója! 5 ember, aki nyomok nélkül tűnt el a Föld felszínéről

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Eltűnt a DHL alapítója! 5 ember, aki nyomok nélkül tűnt el a Föld felszínéről

Bár tudunk esetekről, amikor valaki évtizedekkel később került elő, vagy adott életjelet magáról, ezekről az emberekről a mai napig sem tudjuk, mi történhetett velük.

1. Dorothy Arnold

A Wikipedia egészen régi időkig visszamenően sorolja fel a rejtélyes, megoldatlan eltűnéseket. Akit a megoldatlan esetek érdekelnek, az jó eséllyel hallotta már Dorothy Arnold nevét. A 24 éves, jó módú, előkelő New York-i családból származó fiatal lány aktív társasági életet élt, sokak által ismert volt. A nevét azonban 1910. december 12. után kezdték el nagyon sokan emlegetni: Dorothy ezen a napon reggel azért indult el otthonról, hogy egy ruhát vásároljon magának. Később, délután még egy könyvesboltban látták, itt össze is futott egy ismerősével, akivel néhány szót váltottak, majd szemtanúk szerint a Central Parkon keresztül sétálva haladt tovább.

Haza azonban soha nem ért. 1911 februárjában a szülők kaptak egy képeslapot, amelyen csak annyi szerepelt: „I am safe.” (Biztonságban vagyok.) Az aláírás pedig: Dorothy.

Bár úgy gondolták, a kézírás valóban a lányuké lehet, ez sohasem bizonyosodott be, és bár az esettel kapcsolatban rengeteg pletyka látott napvilágot, tulajdonképpen soha nem derült ki, hogy mi lett Dorothy Arnold végzete.

2. Jim Sullivan

Az amerikai dalszerző-énekes 1975. március 4-én autóval indult Los Angeles-i otthonából Nashville-be. Másnap Új-Mexikóban, Santa Rosa-ban még bejelentkezett egy motelbe, bár abban már senki nem volt biztos, hogy valóban ott is töltötte-e az éjszakát. A kulcsot az ajtón belül, a zárban hagyta, egy kisboltban pedig látták vodkát vásárolni az éjszaka.

Másnap még szemtanúk látták, ahogy egy felhajtónál kiszáll az autójából, és elsétál onnan. A kocsiban a pénze, a ruhái, a gitárja és el nem adott lemezei is ott voltak – Sullivan soha többé nem tért vissza, és nem is került elő. A keresése során a környéken ugyan találtak egy holttestet, de a kiadott jelentés szerint ez nem az övé volt.

Hogy pontosan mi történt vele, és hová tűnhetett, nem derült ki, de a pletykák között még egészen vad elméletek is szárnyra kapta. Az egyik ilyen szerint Sullivannek kapcsolata volt a földönkívüliekkel, és ők vitték magukkal. A bizarr feltételezésnek az énekes kiadott lemezének címe jelenthetett táptalajt: U. F. O.

3. Kirsa Jensen

1983. szeptember 1.-jén az akkor 14 éves Kirsa Új-Zélandi otthonuktól nem messze, a parton lovagolt, ám nem érkezett vissza vacsoraidőre.

A kétségbeesett család keresni kezdte, de a kislány soha többé nem került elő, csak a lovát találták a folyó parton kóborolva. Bár az eset nagy nyilvánosságot kapott, az ügyet sosem oldották meg, és a rendőrség is csak arra jutott, hogy a lányt valószínűleg meggyilkolták.

Kirsa esete így egyike a nagyon kevés megoldatlan új-zélandi gyilkosságoknak, és máig számos elmélet kering az ügyről. Az egyik gyanúsított, egy korábban már elítélt erőszaktevő néhány héttel Kirsa eltűnése után öngyilkos lett, de a rendőrség szerint több jel mutat arra, hogy nem ő tehető felelőssé Kirsa halálért.

1999-ben Ausztráliában egy férfi szintén elismerte a gyilkosságot, de később ez a vallomás is hamisnak bizonyult. 2012-ben munkások emberi csontokra bukkantak az eltűnés helyszínének közelében, de a vizsgálatok azt mutatták, hogy ezek egy idősebb személytől származnak.

Hogy akkor Kirsa sorsa mi lett, az máig megoldatlan, a rendőrség mindenesetre nem zárta le az ügyet, és tovább nyomoznak.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást