Kikapcsolódás / Szórakozás

5 ember, aki nyom nélkül tűnt el a föld felszínéről

Bár tudunk esetekről, amikor valaki évtizedekkel később került elő, vagy adott életjelet magáról, ezekről az emberekről a mai napig sem tudjuk, mi történhetett velük.

Dorothy Arnold

A Wikipedia egészen régi időkig visszamenően sorolja fel a rejtélyes, megoldatlan eltűnéseket. Akit a megoldatlan esetek érdekelnek, az jó eséllyel hallotta már Dorothy Arnold nevét. A 24 éves, jó módú, előkelő New York-i családból származó fiatal lány aktív társasági életet élt, sokak által ismert volt. A nevét azonban 1910. december 12. után kezdték el nagyon sokan emlegetni: Dorothy ezen a napon reggel azért indult el otthonról, hogy egy ruhát vásároljon magának. Később, délután még egy könyvesboltban látták, itt össze is futott egy ismerősével, akivel néhány szót váltottak, majd szemtanúk szerint a Central Parkon keresztül sétálva haladt tovább.

Haza azonban soha nem ért. 1911 februárjában a szülők kaptak egy képeslapot, amelyen csak annyi szerepelt: „I am safe.” (Biztonságban vagyok.) Az aláírás pedig: Dorothy.

Bár úgy gondolták, a kézírás valóban a lányuké lehet, ez sohasem bizonyosodott be, és bár az esettel kapcsolatban rengeteg pletyka látott napvilágot, tulajdonképpen soha nem derült ki, hogy mi lett Dorothy Arnold végzete.

Olvastad már?  5+1 figyelmeztető jelzés, amivel a tested üzeni, hogy túl sok szénhidrátot eszel

Jim Sullivan

Az amerikai dalszerző-énekes 1975. március 4-én autóval indult Los Angeles-i otthonából Nashville-be. Másnap Új-Mexikóban, Santa Rosa-ban még bejelentkezett egy motelbe, bár abban már senki nem volt biztos, hogy valóban ott is töltötte-e az éjszakát. A kulcsot az ajtón belül, a zárban hagyta, egy kisboltban pedig látták vodkát vásárolni az éjszaka.

Másnap még szemtanúk látták, ahogy egy felhajtónál kiszáll az autójából, és elsétál onnan. A kocsiban a pénze, a ruhái, a gitárja és el nem adott lemezei is ott voltak – Sullivan soha többé nem tért vissza, és nem is került elő. A keresése során a környéken ugyan találtak egy holttestet, de a kiadott jelentés szerint ez nem az övé volt.

Hogy pontosan mi történt vele, és hová tűnhetett, nem derült ki, de a pletykák között még egészen vad elméletek is szárnyra kapta. Az egyik ilyen szerint Sullivannek kapcsolata volt a földönkívüliekkel, és ők vitték magukkal. A bizarr feltételezésnek az énekes kiadott lemezének címe jelenthetett táptalajt: U. F. O.

Kirsa Jensen

1983. szeptember 1.-jén az akkor 14 éves Kirsa Új-Zélandi otthonuktól nem messze, a parton lovagolt, ám nem érkezett vissza vacsoraidőre. A kétségbeesett család keresni kezdte, de a kislány soha többé nem került elő, csak a lovát találták a folyó parton kóborolva. Bár az eset nagy nyilvánosságot kapott, az ügyet sosem oldották meg, és a rendőrség is csak arra jutott, hogy a lányt valószínűleg meggyilkolták.

Kirsa esete így egyike a nagyon kevés megoldatlan új-zélandi gyilkosságoknak, és máig számos elmélet kering az ügyről. Az egyik gyanúsított, egy korábban már elítélt erőszaktevő néhány héttel Kirsa eltűnése után öngyilkos lett, de a rendőrség szerint több jel mutat arra, hogy nem ő tehető felelőssé Kirsa halálért.

1999-ben Ausztráliában egy férfi szintén elismerte a gyilkosságot, de később ez a vallomás is hamisnak bizonyult. 2012-ben munkások emberi csontokra bukkantak az eltűnés helyszínének közelében, de a vizsgálatok azt mutatták, hogy ezek egy idősebb személytől származnak. Hogy akkor Kirsa sorsa mi lett, az máig megoldatlan, a rendőrség mindenesetre nem zárta le az ügyet, és tovább nyomoznak.

Olvastad már?  5+1 szépség divat, amit a nők imádnak, de a pasik ki nem állhatják

Még két megrázó történet a következő oldalon. Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2