A Nyilasok típusai: melyikbe tartozunk?

A Nyilasok típusai: melyikbe tartozunk?

Címlap / Életmód / Ezotéria / A Nyilasok típusai: melyikbe tartozunk?

A hideg novemberi napok végéhez közeledve, a misztikus Skorpió havából lassan átlépünk az év utolsó hónapjába, vele pedig a Nyilas csillagjegybe. E jegy eleme a tűz, viszont az általános jellemzői – a nyitottság, a szabadság és a tudásvágy – mindegyik harmadában másképp jelenik meg. (x)

Mik azok a dekádok, és miért fontosak asztrológiai szempontból?

A horoszkópban az egyes jegyek között 30 fok van, melyeket háromfelé oszt az asztrológia. A dekádok sajátosságai, hogy mindegyiket másik bolygó uralja – így bizonyos társcsillagjegyek jellemzői is tartalmazhatják. Ezért is fordulhat elő, hogy például egy november végi és egy december közepi Nyilas teljesen más habitusú. Egy szakszerű horoszkóp oldal, mint a Veo.hu segítségével még többet is megtudhatunk arról, mi mindent árul el rólunk születési képletünk.

A három különböző Nyilas-személyiségtípus

A Nyilas csillagjegy szülöttei november 22. és december 21. között ünneplik a születésnapjukat. A harmadik a tűzjegyek csoportjában, uralkodó bolygója a Jupiter. Társcsillagjegyei a Kos és az Oroszlán. 

A legerősebben a Nyilas-vonásokat a november 22. és december 2. között születettek viselik magukon, hiszen ezt a dekádot a Jupiter uralja. Ők a felfedező kalandorok archetípusai: szenvedélyesen kíváncsiak, filozofikusak. Spontán, izgalmas emberek, akik épp ezért nehezen tűrik a monotonitást. Az elköteleződés sem feltétlenül az erősségük. A kiteljesedésükhöz viszont idővel célszerű megtalálniuk az egyensúlyt a megismerési vágyuk és a felelősségvállalás között.

A december 3. és december 12. között napvilágot látott Nyilasok már egy kicsit megállapodottabb lelkek. Őket már nemcsak a tanítás, de a tanulás is kifejezetten érdekli. Tudásszomjuk olthatatlan, és a kíváncsiságuk révén hamar beletanulnak bármibe, ami igazán érdekli őket. Számos, később nagy tekintélyűvé váló szakértő kerül ki közülük, inspirálnak másokat. Náluk a Kosok tulajdonságai is markánsak lehetnek, a dekádot uraló Mars miatt.

A harmadik dekádos, december 13. és december 21. között született Nyilasok természete kettős: egyrészt bohém, a felszínen tréfás jellemük miatt szerethető lelkek. Másrészt intuitívak, mélyebbek, mint előző két dekádos társaik. Ők az Oroszlánok jellemzőit is magukon hordozhatják, a dekádot uraló Nap miatt. Kíváncsiságuk, nyitottságuk mellett nekik és a második dekádos Nyilasoknak is érdemes megtalálniuk az egyensúlyt a valóság és az optimizmusuk között. 

A személyiségünk nem csak a születési hónap függvénye

Bár vonzó gondolat, hogy sorsunkat és egyéniségünket teljes egészében a jellemző horoszkópunkra vezessük vissza, ez nem ennyire egyszerű. A személyes horoszkóp ugyanis jóval több részből tevődik össze, mint a napjegyünk: az aszcendens, a holdjegy stb. mind-mind befolyással van ránk.

Horoszkópunk alaposabb megismerése viszont nagyszerű adalék lehet az önismeretünkhöz, hiszen jobban megérthetjük általa a mozgatórugóinkat és az alapvető jellemvonásainkat is.

VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!