Pénz és hivatás

Így nyerhetsz milliókat a lakásodon

Így nyerhetsz milliókat a lakásodon

Nem egyszerű dolog megtalálni az ideális vevőt, aki hajlandó azt az árat megfizetni, amennyit a lakás ér. Senkit sem szeretnénk persze trükközésre vagy csalásra buzdítani, de van egy trükk, amit bevethetsz, ha azt szeretnéd, hogy az otthonod gyorsan vevőre találjon, aki az alkudozással sem szeretne túl sok időt vesztegetni, egyszerűen csak mielőbb be akar költözni.

Érzelmi érték

Gyakori probléma, hogy amikor egy eladó felbecsüli a lakása vagy háza értékét, óhatatlanul is belekalkulálja az érzelmi értékeket. Nem csak egy ingatlantól akarsz megválni, hanem attól a háztól, ahol a gyereked megtette az első lépést, ahol együtt ültétek körbe vacsorakor a családi asztalt, amihez annyi szép és meghitt emlék köt.

A leendő tulajdonos azonban ezeket az értékeket természetesen nem látja, számára ez még csak egy ingatlan, amit neki kell belaknia. Ha sikerül segítened neki abban, hogy otthonosan érezze magát itt, lássa, ahogyan boldog lesz majd a falak között, akkor jobb esélyed van az értékesítésre. Egy új tanulmány szerint pedig ebben nem csak az segít, ha kitakarítasz az érdeklődő érkezése előtt, vagy elhúzod a függönyöket, hogy több fény jöjjön be. Talán nem is vagyunk tudatában, de az első benyomáskor az egyik legmeghatározóbb dolog az, hogy milyen illatot érzünk a lakásban.

A kávé és a kenyér már elavult

A frissen főzött kávé és a frissen sütött kenyér vagy sütemény illata igazi vevőcsalogató, ezt profi ingatlanosok eddig is tudták. Ez a két illat együtt kellemes, meleg, otthonos hangulatot teremt, ezért érdemes egy adag feketével várni az érdeklődőt. A legújabb trendek azonban azt mutatják, hogy talán nem ez az az illategyveleg, ami mostanában is megragadja a vásárlók orrát és fantáziáját, különösen akkor, ha új építésű lakásról van szó.

Ugyanakkor még mindig ez a nyerő párosítás, ha például az előző napi rántott hús illatát, vagy mondjuk egy kisállat szagát szeretnéd elfedni. Ezek az illatok, bár egy alapos szellőztetéssel, vagy a kiköltözés után néhány héttel eltűnnek, mégis visszatetszést kelthetnek abban, aki először lépi át a küszöböt, és jelentősen csökkenti annak az esélyét, hogy el tudja képzelni, itt fog élni a következő években.

A kávé szinte minden más illatot elfed, így, ha vészhelyzet áll fent, akkor még mindig ez a legjobb megoldás, amihez nyúlhatsz. A szakemberek azonban már egy új, egészen meglepő illatkombinációra esküsznek.
Fehér tea és füge, a gyors eladás kulcsa

A szakértők szerint különösen akkor, ha új építésű házról van szó, vagy fiatalos épületet akarsz eladni, akkor a fehér tea és a füge illatának egzotikus kombinációja fogja leginkább csalogatni a vevőket.

Ez a két illat együtt ugyanis tiszta, friss benyomást kelt, ami segít a vásárlóknak úgy érezni, hogy ez a lakás csak rájuk vár, itt tiszta lappal kezdhetnek mindent.

Az illatkombináció egy angol ingatlanos cégnek annyira bevált, hogy most már minden újépítésű, értékesítésre váró házukban ezt használják. Mivel maga a beruházás szinte semmibe sem kerül, talán neked is érdemes egy esélyt adni – hiszen a parfümtől az otthonod is vonzóbb lesz.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást