Nyári hajszín-tippek és trendek

Nyári hajszín-tippek és trendek

Címlap / Stílus / Haj / Nyári hajszín-tippek és trendek

A szezon legforróbb trendjei, plusz bőr-, szem-, illetve hajszínhez illő melírozás.

A megfelelő színű melírozás kiemelheti szemeidet, kiegészítheti bőrszínedet és fényt adhat fakó tincseidnek. Cikkünkből megtudhatod melyek az idei év tippjei, hogy sikkes legyél a nyári szezonban is.

Hajszín trend barnáknak: szörfös tincsek

Idén nyáron nagyon divatos a sötétbarna hajszínt feldobni világosabb tincsekkel.

Ez a trend a szörfösök frizurájáról kapta a nevét, akik természetes melírozással büszkélkedhetnek, hiszen a nap világosítja a hajukat, a világostól a sötét árnyalatig fokozódó tökéletes összhatás.

Ha szörfös tincseket szeretnél ajánlott, hogy fodrászod az áll alatt sűrű melírozást alkalmazzon, amely nem mossa el arcod színét, az arc körül viszont csak néhány, kevésbé fényes tincset fessen.

A középbarna hajszínhez a krémes arany árnyalatok illenek a hajvégekre, míg a haj többi részén egy meleg karamell árnyalatot érdemes alkalmazni.

Hajszín trend szőkéknek: platina fürtök

Az idei nyár színe a platinaszőke. Azonban vigyázni kell, ha valaki emellett voksol, hiszen nagyon sok odafigyelést és karbantartást igényel ez a szín. Érdemes tudni, hogy minden 5 hétben újítani kell, hiszen a hajtöveknél ilyenkor már látszik az eredeti hajszín. A platinaszőkét a legbonyolultabb otthon elkészíteni, hiszen fejed melegétől a világosító folyamat felgyorsulhat és a végén fehéres árnyalatú lesz a hajad. Ezért fordulj inkább szakértőhöz.

A sötétebb szőke hajjal rendelkező hölgyek egy világos bézs-arany árnyalatot is válasszanak. A bézs árnyalat fontos, hogy a a végeredmény ne legyen sárga.
A természetes szőke melírozott hajszálakat hajkondicionálóval védheted meg a nap káros sugaraitól. A kondicionáló úgy működik, mint egy naptej, védelmet nyújt a napsugaraktól és sokkal fényesebb hajat eredményez.


A legjobb hajszín bőr- és szemszín szerint

Ha egészséges ragyogásra vágysz idén nyáron is, ne feledd, hogy a melírozásnak ki kell emelnie arcodat, nem pedig eltérni tőle. Éppen ezért általában a meleg bőrtónushoz a meleg hajszínek illenek (vörösesbarna, vörös, rézvörös és arany). A hideg bőrtónushoz pedig a hideg hajszínek illenek (a hamuszürke árnyalatok). Ellenkező esetben, ha például egy meleg bőrtónushoz választott szürkés hajszín zöldesnek mutatja viselője bőrét. Aki viszont hideg bőrtónussal rendelkezik és meleg színű tincseket melíroztat, sápadtnak tűnik és arcvonásai elmosódnak.

A nyári barnaság még egy profi fodrászt is gondolkodóba ejthet, azonban az ember csuklójánál látszó vérerek elárulják az illető valódi bőrszínét. Például, a meleg bőrtónusú személyeknek sokkal zöldebb vénái vannak, míg a hideg bőrtónusúaknak kékesebbek.

A bőrtónusodról szemed színe is árulkodik. Míg a kék szemek hideg bőrtípusra utalnak, a mogyoróbarnák a melegre, addig a barna szemszín változó. Általában meleg bőrtípusra utal, azonban a sötétbarna szemszín egy aranyos árnyalat nélkül hidegre. A zöld szemeket (tiszta zöld vagy kevés barnás árnyalattal) a hideg és a meleg hajszínek is kiemelik.

Ha szeretnéd, hogy mindenki smaragdzöld szemeidet csodálja, válassz vörös hajszínt. A vörös és a zöld a színpaletta két külön kategóriája, éppen ezért remekül kiegészítik egymást. A rózsaszín alaptónusú bőrhöz a vörösesbarna, a vörösesbarna és rézvörös kombinációja, valamint a tűzvörös illik. Azonban vigyázni kell, mert akinek pirosas az arcbőre vagy gyakran pirul el, ezt a túlzott vörös hajszín még jobban fokozza.

Nyári hajápolás

Hajszínedtől függetlenül a megfelelő hajápolás nélkülözhetetlen, hogy megőrizd hajad csillogó színét. A napfény, a klóros és sós víz kárt okoz a festett hajban. Minél eltérőbb az általad választott hajszín az eredeti hajszínedtől, annál nehezebb karbantartani és megvédeni a környezeti hatásoktól.

Ha nem szeretnéd, hogy szőkére festett hajad bezöldüljön az úszómedence klóros vízétől, áztasd be a hajad tiszta vízbe, majd hajkondicionálóba mártott ujjaid húzd végig rajta. Így a szőke festék nem fogja felszívni a vízben található klórt. Hajad védelmében használhatsz egy napvédő spray-t is.

A nyári hajmosás legyen egyszerű. Ne samponozd túl a hajad, hiszen a samponban található tisztítóanyag kifakítja a színt. Ezért ajánlatos leggyakrabban két naponta samponozni. Ha szeretnéd felfrissíteni hajad a köztes napokon, egy kevés hajkondicionálót keverj össze vízzel és dörzsöld át vele a hajad. A kondicionálónak tisztító hatása van, ugyanakkor nem szárítja és fakítja hajad, mint a sampon.

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!