Nyaralás esőben?

Nyaralás esőben?

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Nyaralás esőben?

A nyárból az elmúlt napokban csak az esőt és a szelet tapasztaljuk. A strandolás és fagylaltozás helyett azonban nem kell feltétlen a kivett szobában töltenünk a nyaralásunkat, hiszen, ha már nem tudjuk élvezni a nyarat, akkor számos más programot is közbeiktathatunk.

Fedezzük fel a környék szépségeit!

Ha már hiába várjuk a strandidőt, mert nem süt a nap és hideg van, akkor sem érdemes otthon maradnunk, hiszen a legtöbb nyaralóhely körül felfedezhető valamilyen olyan természeti kincs, amelyet érdemes felfedeznünk. A kicsit hűvösebb idő pedig pont alkalmas egy jó kis túrázásra, amely nem csupán a látvány miatt jelent kitűnő szórakozást, de megmozgatja a legtöbb izmunkat is, így ha már úszni nem, de mozogni mindenképpen tudunk akár a kissé szelesebb időben is.

A legtöbb nyaraló közelében számos erdő, kirándulóösvény és akár tengerszem is várja a kirándulókat, amelyeket nem érdemes kihagyni, ha már az adott környéken járunk, hiszen olyan helyi jellegzetességeivel ismerkedhetünk meg az élővilágnak, amelyre máshol nem lenne lehetőségünk.

Helyi jellegzetességek és múzeumok

A kirándulás mellett megfelelő elfoglaltságot nyújt, ha egy kis kultúrára vágyunk felfedezni a környék helyi nevezetességeit. Számos múzeumban mélyíthetjük el a már meglévő tudásunkat, esetleg szerezhetünk új ismereteket egyes tárgyakról, személyekről, népekről. Egy kis kulturális séta alkalmával nem csupán a múzeumokat fedezhetjük fel, hanem érdemes megállnunk egy-egy épület mellett és elolvasni az épület falán található kis táblácskákat, hogy ki és mikor élt ott, esetleg miért olyan fontos az adott személy, közelebb hozva így magunkhoz a történelmet.

Emellett ha már a környéken járunk érdemes ellátogatnunk a különféle emlékhelyekre is, valamint megtekinteni a nevezetesebb épületeket és szobrokat. Ha nincs kedvünk a városon vagy falun kívülre kimozdulni, de szeretnénk kicsit élvezni a természetet, akkor érdemes felkeresnünk az adott település parkjait is, és gyönyörködnünk a hely virágaiban és elrendezésében.

Engedjünk teret önmagunknak!

Ha csak egy egynapos kiruccanásról lett volna szó, család nélkül, egyedül vagy pár barátnővel, akkor érdemes a csajokkal vagy egyedül időt szánni egy olyan tevékenységre, amire már régóta vágytunk. Ha esetleg minden kötél szakadna és nincs kedved egyedül elindulni, akkor nem is kell. Szeretnél már régóta kipróbálni egy új sütemény receptet? Vagy szeretnél újra festeni? Esetleg szeretnél végre egy kicsit csak magaddal foglalkozni? Épp itt az ideje! Most semmi sem tarthat vissza, a számos határidős teendő sem, hiszen ezt a napot önmagadra szántad.

Süss-főzz, fess, olvasd el a kedvenc könyvedet, vegyél egy kellemesen langyos fürdőt, gyújts meg néhány gyertyát és füstölőt, tedd be a kedvenc zenéd és már indulhat is a lazítás, amiben végre senki nem zavarhat. Tedd meg ezen a napon azokat a dolgokat, amelyekre már régóta vágysz. Felejtsd el egy időre a munkahelyet, az állandó kötelességeket, csak pihenj, hiszen ha már az eredeti terv le lett mondva, akkor megérdemled, hogy kicsit csak te legyél a középpontban. Egy ilyen pihentető nap után pedig hidd el, úgy fogod magad érezni, mint aki újjászületett.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást