A nyaralás alatti menstruáció nem katasztrófa!

A nyaralás alatti menstruáció nem katasztrófa!

Címlap / Életmód / Egészség / A nyaralás alatti menstruáció nem katasztrófa!

Hamarosan eljön a hónapok óta várt vakáció, de benned ellenérzések kavarognak, mert éppen akkorra várod a menstruációd? Vagy éppen most pihensz a tengerparton, és a ciklusod pont annyira tolódott el, hogy kibabráljon veled? A következő tippek segítségével így is zavartalanná teheted a pihenésed.

Irány a gyógyszertár!

Nincs olyan ország, ahol a patikában ne tudnál alaposan bevásárolni tamponokból és betétekből.

Ne aggódj: az itt vásárolt termékek egészen biztosan higiénikusak és megbízhatóak, de ha útba esik egy szupermarket, ott is bedobálhatod őket a kosárba.

Alternatív megoldás egy menstruációs kehely gyors beszerzése, amely fajtájától függően csupán 8-16 óránkénti átöblítést igényel.

Legyen több pisiszünet!

Muszáj biztosra menned: tájékozódj, hogy az aktuális kirándulás vagy ejtőzés színhelyén hol találsz megfelelő állapotú mosdót az ügyek zökkenőmentes intézéséhez.

Semmilyen körülmények között ne dönts a 8 óránkéntinél ritkább tamponcsere mellett, mert annak súlyos egészségügyi probléma – akár halállal járó toxikus sokk szindróma – lehet a vége!

Vigyél váltás alsót!

Sokkal inkább biztonságban érezheted magad, ha mindig van nálad egy tiszta bugyi és rövidnadrág, esetleg szoknya.

Mivel a gyors tampon- vagy betétcsere közepette a szokásosnál is nagyobb eséllyel kerül szennyeződés a ruhaneműdre, különösen hálás leszel magadnak, ha csak a táskádból kell elővenned a vészhelyzetre spájzolt készletet.

Fürdőzz tamponnal!

A modern tamponok kialakítása lehetővé teszi, hogy következmények nélkül élvezd a vizet – legyen szó akár úszómedencéről, akár tengerről.

Érdemes azonban figyelned rá, hogy csobbanás előtt, illetve a hűsölés befejeztével mindenképpen cserélj tampont, mert így megelőzheted a szivárgást és a fertőzéseket.

Ne feledd a fájdalomcsillapítót!

A menstruáció a legtöbb nő számára alhasi fájdalommal vagy feszüléssel jár.

Előfordulhat, hogy a hétköznapokban elviselhetőnek tűnő panasz a nyaraláson pokoli kellemetlenségnek tűnik, hiszen a földi paradicsomban mindenki nehezebben tűri a szenvedést.

Éppen ezért legyen nálad valamilyen fájdalomcsillapító vagy görcsoldó, mellyel elejét veheted a problémának!

Igyál sok vizet!

A menstruáció egyfelől közvetlen folyadékveszteséget jelent a szervezeted számára, másfelől pedig a hormonháztartás megfelelő működéséhez egyébként is szükség van naponta legalább két liter víz elkortyolására.

A meleg és a pára tovább növelheti ezt az igényt, tehát sehová ne indulj el egy nagy palack hűsítő nélkül!

Kezeld a helyükön a tényeket!

Vérzel. És? Miért kellene rosszul érezned magad csupán azért, mert tested egy természetes folyamat részeként éppen a ciklusod piros betűs napjain jár? Nem véletlenül divat hangoztatni a mondást, miszerint minden fejben dől el – mivel igaz is!

Ha előre eldöntöd, hogy a menstruációddal együtt is élvezni fogod a nyaralást, úgy is lesz minden bizonnyal!

Jó, ha észben tartod: a méhszáj nyitottsága miatt azokon a napokon fokozott fertőzésveszélyben vagy, tehát pláne ne használj olyan mosdót, illetve ne menj olyan medencébe, melyet nem tartasz higiénikusnak!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást