Dekor / Otthon

Nőies tapéták, nőies színek

Nőies tapéták, nőies színek

Mikor érdemes nőies stílust választani?

Természetesen egyrészt akkor, ha csajos vagy elegáns, nőies stílusú otthont szeretnénk berendezni. Persze a nőiesnek tartott stílusok családok és párok otthonaiban is megállják a helyüket. Ráadásul semmi sincsen kőbe vésve, kiegészítő színekkel, tárgyakkal, a bútorok stílusával korrigálhatjuk az összhatást. 

Vannak azonban olyan terek, ahol olykor kifejezetten szerencsés lehet nőies mintákkal és lágy színekkel dolgozni. Például olyan üzletek berendezésekor, melyeknek nőkből áll a közönsége, ilyenkor egy kis luxushatással fűszerezhetjük meg a berendezést. Például egy elegáns fodrászszalonba vagy női divatüzletbe nagyon jól illenek a ragyogó színek, pasztellárnyalatok, barokk minták. 

Stílusok és tapéták: útmutató

A tapéta nagyon jó megoldás arra, hogy meghittebbé, otthonosabbá vagy épp elegánsabbá varázsoljuk a teret. Megtehetjük, hogy csak egy falra kerül tapéta. Ez szokott lenni a hangsúlyos fal, melyet mintájával, színével vagy színeivel kiemelünk. Erre a falra akár fotótapétát is választhatunk.

Ha nőiesen elegáns stílusú szobát szeretnénk, akkor a glamour berendezés telitalálat lehet, ilyenkor fényes, glam tapétával gyönyörű enteriőrt rendezhetünk be. Ennél a stílusnál a fényes, sokszor arany vagy ezüst tapéta mellett a visszafogott halvány színek dominálnak. Nagy csillár, sok, puha kárpit. Akár egy elegáns hotelben.

Egyszerűbb és természetközelibb, mégis meghitten romantikus a vintage stílus, melyhez nagyon illenek a virágmintás tapéták, esetleg kopott, fahatású háttérrel kombinálva. Itt a rózsaszín, a levendula, a fehér és a fa, valamint a természetes anyagok jutnak szerephez. 

Előfordulhat, hogy akkor tudjuk jól kihangsúlyozni a szoba egyik részletét, ha egy vastag bordűrrel vonzzuk a falra a tekintetet. Egy szélesebb sávban függőlegesen felhelyezett, jól megválasztott virágmintás bordűrrel egy cseppnyi nőiességet is csempészünk a szobába. 

Mi a helyzet a színekkel?

Ha lágy karakterű, igazán nőies helyiséget szeretnénk berendezni, természetesen pasztellszíneket, visszafogott mintákat válasszunk. Vannak nagyon szépen kidolgozott barokk mintás tapéták, de a régi polgári lakásokra emlékeztető, sávos virágminta is nagyon hangulatos tud lenni. A zsúfoltabb mintájú tapéták mellé, főleg, ha az egész szobát ki szeretnénk tapétázni, ne válasszunk karakteres színeket és egyéb mintákat. 

Nagyon divatos a dzsungelhatású minta, főleg öntapadós matrica vagy tapéta formájában, egész falat befedő kivitelezésben, hiszen így tud igazán érvényesülni. Ezek az élénk színű virágok nagyon jól tudnak mutatni a nagy, zöld levelek mellett. Ha ilyen élénk tapétát választottunk, akkor visszafogottabb, de a színeivel harmonizáló kiegészítőkkel és kárpitokkal tudunk elegáns hatást elérni.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást