A női rivalizálásból barátság is lehet. Ezekkel a trükkökkel véget vethetsz neki

A női rivalizálásból barátság is lehet. Ezekkel a trükkökkel véget vethetsz neki

Címlap / Életmód / Lélek / A női rivalizálásból barátság is lehet. Ezekkel a trükkökkel véget vethetsz neki

A női rivalizálás nem új keletű dolog. Régen is volt, most is van és biztosan a jövőben is lesz. Nem is feltétlen kell rosszként tekintenünk rá, hiszen egy egészséges versenyszellem akár még pozitív eredményekkel is zárulhat. Csakhogy legtöbb esetben a rivalizálás nem végződik szépen és akár még barátságokkal is végezhet.

Miért is rivalizálunk mi, nők?

Néha irigykedve nézem a férfi baráti társaságokat, mert ott olyan könnyed és egyszerű minden. Nincs drámázás, nincsenek kiborulások, veszekedések és hatalmas lelkizések. Egyszerűen csak jól érzik magukat egymás társaságában és magasról tesznek a rivalizálásra. Valahogy sokkal őszintébbek, mint egyes női kapcsolatok.

Nálunk már más a helyzet, mert egy röpke találkozó alkalmával is azért szemügyre vesszük a másikat, felmérjük a terepet.

Mindez akkor is megtörténik, ha egy nő elmegy mellettünk az utcán, vagy leül mellénk egy kávézóban. Mondhatnánk, hogy ez a fajta méregetés mind az önbizalomhiány oka, de ez ennél sokkal mélyebb forrásból ered. Induljunk ki az állatvilágból. Ott a nőstény mindent megtesz annak érdekében, hogy felkeltse a hím érdeklődését és természetesen ott is akadnak vetélytársai.

Az embereknél hasonlóképp működik, hiszen a nők szeretik felkelteni a férfiak figyelmét és szeretik érezni, ha figyelmük középpontjában állnak. A férfiak pedig élvezik ezt a pozíciót, pláne ha több nő is bájolog előttük.

stock_colors/istockphoto.com

Mit tehetsz ellene?

Lelkileg is nagyon megterhelő a folyamatos rivalizálás, pláne ha a világ összes nőjét vetélytársadnak érzed, mert ebbe akár a barátnőid is beletartozhatnak. Annak a barátságnak pedig nincs túl sok értelme, amiben már rivalizálás van, hiszen ez ütközik a szeretettel. A jó hír az, hogy tehetsz ellene és a változást magadban kell elindítanod ehhez. Segítünk benne.

1. lépés: Miért akarsz mindenkivel versenyezni?

Első lépésként fejtsd meg magadban ezt a kérdést, mert ez az alapja annak, hogy a rivalizásált kiűzd az életedből. Nem teljesen, hiszen egészséges szinten szükséges a sikeres élethez, de súlyos esetben már átveheti életed felett a hatalmat. Sokszor a versenyszellem önbizalomhiányból fakad és a nők azért versenyeznek egymással, hogy bizonyítsák maguknak és a világnak, hogy ők a legjobbak, ezzel pedig elégtételt nyerve szerethetőségükhöz.

2. lépés: Versenyezz magaddal!

A versenyhelyzettel az a legnagyobb probléma, hogy mindenki eltérő adottságokkal indul. Vonatkozik ez képességekre, vagy akár egyszerű külsőségekre is. Nőként, utóbbi meghatározó szerepet tölt be életünkben, ezért most erre helyezzük a hangsúlyt. Meg kell értened, hogy nem feladatod más nőkkel versenyezni, mert mindig lesz szebb, okosabb és jobb. Idegörlő a folyamatos versengés, mert sehova nem vezet, maximum boldogtalansághoz. Hiszen ezáltal csak újra és újra azzal szembesülünk, hogy nem vagyunk elég jók. Kizárólag magaddal kell versenybe szállnod, ami egyet jelent azzal, hogy kihozd önmagadból a maximumot.

3. lépés: Ne hasonlítgasd magad másokhoz!

Lehet, hogy szívesen cserélnél mással életet, de ez még nem oldja meg a te problémáidat. Hidd el, még a kívülről legszerencsésebbnek látottak is cserélnének valakivel néhanapján, mert mindenkinek meg vannak a saját problémái. Éppen ezért ne hasonlítgasd magad másokhoz, ne mások sikereihez mérd a saját sikereidet, mert neked csak a saját életeddel van dolgod. Motiváló lehet egy-két sikertörténet, de maximum azért, hogy erőre kapj általa, nem azért, hogy aztán ahhoz mérd magad. Légy tisztában saját értékeiddel és vedd észre, hogy önmagadon kívül senkivel nem kell versenyezned!

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!