Esküvő / Párkapcsolat / Szerelem

5+1 nőtípus, akit a férfiak szerint nem szabad feleségül venni

5+1 nőtípus, akit a férfiak szerint nem szabad feleségül venni

5/6 Az álerotikus, önmagát imádó nő

,,A tapasztalatlan férfi könnyen áldozatul esik az álerotikus nőnek. Ártatlan kígyó, amelyiknek olyan a színe, mint a mérges kígyóé, csábító jelenség… Az ilyen cicababa könnyen tőrbe csalja az ártatlan fiatalembert. Csakhogy házasságra egyáltalán nem alkalmas.”

Szerintem a buta férfi esik áldozatul az ilyen nőnek, úgyhogy nem a nők az áldozatra vadászó dögök, hanem talán a férfiak egy része buta – nevezzük nevén, ne pedig finomkodva tapasztalatlannak, ha már a nő így megítéltetett.

6/6 A férfinál jóval műveltebb asszony

,,A fiatalember ne vegyen el olyan lányt feleségül, aki sokkal műveltebb nála. A világ azt várja, hogy a házsaságban a férfié legyen a vezető szerep, rossz benyomást kelt az olyan figura, aki szellemesen társalgó felesége mellett hallgatagon ül. Már Schiller is kineveti azt az asszonyt, aki minden idejét társaságban tölti, míg a gyermeknevelést férjére bízza.”

El kell, hogy keserítsek sokakat: azt vettem észre, hogy a valóban működő házasságokban az asszony az irányító, mert ő az, aki át tudja látni a család folyamatosan változó érzelmi életét, így ésszel és szívvel el tudja simítani a hibákat.

A műveltség nem egyenlő azzal, hogy megalázzuk a férfit. Ha a férfi megalázva érzi magát, tanuljon. A tanulás igénye folyamatos az emberben, így nem lehet kiszámolni, hogy okosabb lesz-e húsz év múlva a feleség.

Sajnos arról nem találtam külön fejezetet, mely legalább ilyen precízen taglalná, hogy milyen az ideális nő, de úgy vélem, hogy annak a férfinak, aki ezt a fejezetet írta a könyvben, férfi a társa, akinek nincsenek menstruációs problémái, imádja az erotikát, és minimum korcsolyázni utáló agykutató. Ilyen paraméterek szerint ágyast választ az ember, nem feleséget.

Ettől függetlenül a könyv minden további fejezete igen érdekes, sőt, alapmű – A szerelem iskolája, Dr. Fritz Kahn.

1 2 3

3 hozzászólás

 • Avatar
  Tóth Ervin
  2020.10.30., 08:14

  Szerintem igazak ezek a megállapítások, de nagyon kegyetlenek is.

  Válasz
 • Avatar
  Háry László
  2020.10.30., 08:30

  Mint a férfiak, mint a nők keményen ragaszkodnak a Madách Imre: Az ember tragédiájában megismert ” Csak hódolat illet, nem bírálat”-elvéhez. Hogy ebben mennyi a réteg-magazinok szerepe-most ne feszegessük…

  Válasz
 • Avatar
  Pásthy Béla
  2020.12.08., 11:54

  Mikor volt a hímsovinizmus elfogadott? Szerintem soha. Persze sajnos ma is vannak hímsoviniszták és régen is voltak. Normális ember nem volt és nem is igen ilyen…

  Válasz

Írj egy hozzászólást