Esküvő / Párkapcsolat / Szerelem

5+1 nőtípus, akit a férfiak szerint nem szabad feleségül venni

5+1 nőtípus, akit a férfiak szerint nem szabad feleségül venni

3/6 Az infantilis nő

,,Az infantilis nőhöz egyfajta férfi illik: az infantilis férfi. A sikerületlen emberek problémáinak az a kivezető útja, hogy mindig találnak maguknak megfelelő másik nemű partnert. (…) Szinte szabályszerű, hogy az ilyen emberek házassága boldogabb, mint a ,,normális” embereké.”

Talán igaz, hogy hasonló a hasonlót vonzza, ám a szerelemről, a megélt, igazi, mély szerelemről, az egymásban élésről fogalma nem volt annak, aki ezt a fejezetet írta. Mindenen lehet változtatni, a kérdés, hogy adott akar-e változni, segítséget kérni.

4/6 A menstruációs zavarokkal küzdő nő

,,A házasodni vágyó férfi óvakodjon a menstruációs zavarokkal küzdő nőtől. Ha azt hallja a lánytól, hogy minden hónapban feküdnie kell néhány napot, … injekciókat kap, tegyen le a házasság gondolatáról.” 

Ez volt az a fejezet, ahol nem volt megindokolva, hogy miért kell tiltólistára tenni az ,,ilyen” nőt. A fejezetből úgy vélem, egyszerűen csak a férfi komfortérzete miatt. Örülök, hogy most élek, és a könyv kiadása óta eltelt harminc év.

1 2 3

3 hozzászólás

 • Avatar
  Tóth Ervin
  2020.10.30., 08:14

  Szerintem igazak ezek a megállapítások, de nagyon kegyetlenek is.

  Válasz
 • Avatar
  Háry László
  2020.10.30., 08:30

  Mint a férfiak, mint a nők keményen ragaszkodnak a Madách Imre: Az ember tragédiájában megismert ” Csak hódolat illet, nem bírálat”-elvéhez. Hogy ebben mennyi a réteg-magazinok szerepe-most ne feszegessük…

  Válasz
 • Avatar
  Pásthy Béla
  2020.12.08., 11:54

  Mikor volt a hímsovinizmus elfogadott? Szerintem soha. Persze sajnos ma is vannak hímsoviniszták és régen is voltak. Normális ember nem volt és nem is igen ilyen…

  Válasz

Írj egy hozzászólást